Maak van jouw tuin een oase van rust

Geplaatst op

De tuin, het is een plaats waar iedereen graag is. Zodra de lentezon haar eerste stralen laat zien, zijn wij Nederlanders in onze tuin te vinden. Het is de plaats waar we onze dag beginnen met een ontbijtje in de zon en het is de plaats waar we onze dag eindigen, met een heerlijke maaltijd en een koud drankje. Omdat de tuin een plaats is waar we in de zomermaanden veel tijd doorbrengen, is het van groot belang dat jouw tuin een plaats is waar je graag bent en helemaal tot rust komt. Is jouw tuin op dit moment een allegaartje van beplanting, bestrating en decoratie? Zo maak jij van jouw tuin een oase van rust.

Creëer privacy met steenkorven

Een van de belangrijkste dingen die rust creëert in een tuin is een goede schutting. Schuttingen zorgen ervoor dat onbevoegden niet zomaar jouw tuin kunnen betreden en bovendien niet zomaar in jouw tuin kunnen kijken. Een goede schutting is bestand tegen een stootje, dempt geluiden van buitenaf en zorgt ervoor dat onbevoegden niet zomaar toegang hebben tot jouw tuin. Een schutting gemaakt van steenkorven voldoet aan al deze eisen. Een steenkorfschutting heeft een natuurlijke uitstraling, is verkrijgbaar in diverse kleuren en geeft jouw tuin een rustige en luxe uitstraling die vergelijkbaar is met de uitstraling van een spa.

Creëer eenheid met goede beplanting

Ook beplanting speelt een belangrijke rol bij het creëren van rust in jouw tuin. Bij het kiezen van beplanting is het aan te raden om beplanting met een harde uitstraling, zoals coniferen en taxussen te mijden. Door te kiezen voor beplanting zoals leibomen en rododendrons in een rustige kleur, zoals wit of lichtroze creëer je eenheid in jouw tuin. Wil je dat jouw tuin in de zomermaanden ook heerlijk ruikt? Plant dan een aantal lavendelplanten rondom je terras, geniet van de heerlijke geur en kom helemaal tot rust.

Creëer sfeer met de juiste verlichting

Verlichting kan een ruimte maken of breken. Dat geldt voor zowel ruimtes binnenshuis als buitenshuis. Bij het kiezen van tuinverlichting zijn een aantal dingen belangrijk. Ten eerste is het aan te raden om te kiezen voor tuinverlichting met zacht licht. Hard, fel licht maakt jouw tuin ongezellig en onpersoonlijk. Een ander aspect dat van belang is met betrekking op tuinverlichting is het feit dat je niet teveel van jouw tuin verlicht. Door te spelen met de plaatsen van de verlichting creëer je een gezellige tuin waar je graag zit.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden