Hoe kies je de juiste grond voor planten en bomen?

Geplaatst op

De juiste Potgrond voor je planten is van cruciaal belang. Wanneer je planten namelijk niet de juiste voedingsstoffen krijgen, riskeren ze ondervoed te zijn en hierna te sterven. Daarom is het zeer belangrijk je planten het juiste voedsel te geven, want dat is waar potgrond en meststoffen uit bestaan. Aangezien toch niet iedereen weet welke potgrond je plant nodig heeft of hoe je moet zorgen voor je bomen, geven we hieronder enkele tips voor de juiste verzorging van jouw planten.

De juiste plantenvoeding

Planten kunnen binnen of buiten staan. Dit hangt sterk af van de soort van de plant en welke verzorging deze nodig heeft. Wanneer je planten koopt, zal er op het etiket altijd uitleg staan over het aantal zonlicht en water dat de plant nodig heeft. Ook staat er een bepaalde code op het etiket dat meer specifieke uitleg geeft over de noden van de plant. Wanneer je deze richtlijnen volgt die op het etiket staan, kan er eigenlijk in theorie niets mis gaan. Uiteraard kan de plant altijd een slechte genetische afwijking hebben maar dit komt maar zeer weinig voor. Wanneer je het etiket bent verloren of je geen grote kennis hebt of wilt hebben over de verzorging van planten, kan je altijd terugkeren naar algemene potgrond. Er bestaan verschillende soorten algemene potgrond die genoeg vitaminen en mineralen bevatten voor een algemene categorie van planten. Op de zak staat er namelijk, voor binnen planten of buitenplanten of specifiek voor orchideeën, vetplantjes, etc. Het is belangrijk om je plant te verpotten na de aankoop en deze met vrije wortels te planten in een pot met nieuwe potgrond. Zo krijgt de plant nieuwe voeding en kan deze langer leven én staat hij langer in bloei. Het is belangrijk om je plant om de zoveel maanden te verpotten zodat deze nieuwe voedingsstoffen krijgt en zo beter kan groeien. Zo krijg je mooi bloeiende planten in je huis of tuin én geniet je er veel langer van met minimale moeite.

En wat met bomen verzorging?

Bomen zijn van een andere aard. Deze zijn, uiteraard, veel groter maar hebben minder verzorging nodig. Echter hangt dit wel af van waar je de boom plant en hoeveel grondstoffen de ondergrond bevat. De ondergrond waarin je de boom plant kan namelijk ook van klei zijn of een andere soort grond. Dit is zeer belangrijk om te weten voordat je een boom kiest om hierin te planten. Wanneer je namelijk de verkeerde boomsoort kiest, zal deze nooit groeien aangezien deze de verkeerde voedingsstoffen krijgt. Test dus eerst welke ondergrond je tuin heeft, voordat je de boomsoort kiest. Wanneer je de juiste hebt gevonden, is het hierna belangrijk de boom de juiste voeding te geven. Bij het uitgraven van een put voor het planten van de boom, is het aangeraden om enkele meststoffen in de put naast de wortels van de nieuwe boom te planten. Zo krijgt de plant direct goede voedingsstoffen mee en kan deze zich beter vestigen en hierna ook beter groeien. Er bestaat ook liquide voedingsstoffen die de boom mee helpen groeien. Vraag dit zeker na aan je tuinspecialist of in het tuincentrum zodat je de juiste verzorging toedient aan je boom.

Gerelateerde berichten

De perfecte inrichting voor je tuin

Een tuin is een gemeenschappelijk onderdeel van het huis. Je kunt het gazon ook voor tal van doeleinden gebruiken. Het wordt bijvoorbeeld een...

Lees meer

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden