Zo kun je je kat veilig in de tuin laten

Geplaatst op

Katten houden ervan om zowel binnen als buiten rond te dwalen. De meeste katten brengen echter meer tijd buiten door dan binnenshuis. Hun eerste favoriete plek om rond te dwalen is niemand minder dan je tuin. Als je een kitten of volwassen kat hebt, mag je deze niet zonder toezicht buiten laten rondlopen. Je moet in ieder geval weten hoe je je katten veilig in de tuin kunt achterlaten. Feit is dat er vaak nare dingen gebeuren als katten in de tuin spelen. Niet alleen bestaat er het risico dat ze afdwalen of verdwalen, maar je katten kunnen ook door onverwachte redenen gewond raken of overlijden. Je moet je dus meer zorgen maken over dat probleem.

Ervoor zorgen dat je tuin veilig is

Als je je katten niet buitenshuis wilt laten, moet je ze binnen actief houden. Het is bijvoorbeeld aan te raden om een ​​katten krabpaal te voorzien. Aan de andere kant moet je ervoor zorgen dat je tuin veilig is als je besluit je katten uit te laten. Het gazon schoonhouden is het belangrijkste dat je kunt doen. Dit voorkomt dat er tal van bacteriën op de loer liggen in de bodem die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken voor zowel mens als kat. Slechte bacteriën zoals Blastomycose en Toxoplasmose mag je niet in je tuin laten leven! Dat is de regel. Ook moet je de heggen regelmatig snoeien. Het doel is om te voorkomen dat je katten gewond raken door de doornen van je heggen.

Het verstrekken van tinten wordt aanbevolen

Het volgende idee is om voldoende schaduw aan de tuin te geven. Net als mensen kunnen katten niet tegen de extreme hitte van de zon. Als ze wat tijd in de tuin moeten doorbrengen, moeten ze zich altijd op hun gemak voelen. Daarom moet je wat schaduwrijke bomen laten groeien of een overkapping in je tuin installeren. Het wordt ook aanbevolen om tuinbenodigdheden uit de buurt van je katten te bewaren. Laat ze niet in de buurt van die tuinbenodigdheden komen! Katten zijn nieuwsgierig en kunnen incidenteel gevaarlijke producten zoals chemicaliën of mest inslikken.

Giftige planten weggooien

Je realiseert je misschien niet dat sommige mooie tuin planten giftig zijn. Het beste voorbeeld zijn lelies. Deze bloem is mooi, maar het zal gevaarlijk zijn voor je katten. Nogmaals, katten zijn nieuwsgierige dieren en ze eten vaak alles zonder erbij na te denken. Lelies hebben een giftige component die de nieren van je kat kan beschadigen. Enkele tekenen van toxiciteit zijn anorexia, nierfalen, lethargie en braken. Andere giftige planten die je uit je tuin moet gooien zijn Castor Bean, Cyclamen, Azalea’s en Amaryllis.

Je moet altijd voorbereid zijn

Je weet nooit wat er met je katten kan gebeuren als je ze in de tuin laat. In dit geval moet je een EHBO-doos voor huisdieren in huis hebben. Welke gevaren je katten ook tegenkomen in de tuin, je moet altijd voorbereid zijn. Katten jagen vaak op insecten of andere dieren en deze gewoonte veroorzaakt vaak verwondingen bij hen. Je katten kunnen bijvoorbeeld gestoken worden door insecten. Je moet ze dus meteen behandelen met de EHBO-doos die je van tevoren hebt klaargemaakt. Het bezitten van een kat geeft je immers meer verantwoordelijkheden.

Gerelateerde berichten

De perfecte inrichting voor je tuin

Een tuin is een gemeenschappelijk onderdeel van het huis. Je kunt het gazon ook voor tal van doeleinden gebruiken. Het wordt bijvoorbeeld een...

Lees meer

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden