Fruitbomen in de Nederlandse tuin

Geplaatst op

Een fruitboom in je tuin zou heel mooi kunnen zijn. Behalve dat het mooi is kun je dan ook fruit uit eigen tuin eten. Er zijn veel verschillende soorten bomen. Ze zien er allemaal anders uit en er groeit aan elke boom een ander soort fruit. Voor ieder wat wils dus!

De appelboom

Een erg bekende soort fruitboom is de appelboom. Maar net als dat er in de supermarkt verschillende soorten appels liggen, zijn daar ook verschillende bomen voor. Je zou ze uit kunnen kiezen op het uiterlijk van de boom of op de soort appel die eraan groeit. 

De perenboom

Perenbomen zie je net als de appelboom regelmatig terug in een Nederlandse tuin. Ze komen ook vaak terug in combinatie met de appelboom. De perenboom is een bekende fruitboom in Nederland. Ook in perenbomen is er erg veel variatie mogelijk. Iedere peren boomsoort zorgt voor een andere soort peer. De bekendste zijn de Conference,  Gieser Wildeman en de Doyenne du Comice.

De kersenboom

Een kersenboom wordt vaak minder snel gekozen, terwijl deze juist heel mooi zijn. In het voorjaar zit er namelijk een prachtige bloesem aan de boom. Na de bloesem kun je de kersen oogsten. Je kunt kiezen uit kersenbomen met zoete of zure kersen. Het is hierbij sterk aan te raden om zelfbestuivende kersenbomen te kopen.

De notenboom

Een niet heel bekende soort fruitboom is de notenboom. Zonde, want deze boom kan heel erg mooi zijn. Ze worden vaak een stuk groter dan ander soort fruitbomen. Ze zien er dus meer uit als een normale boom, alleen kan je van deze boom dan ook nog eens noten plukken.

De sinaasappelboom

Een sinaasappelboom kan ook een hele mooie optie zijn. Deze is wel wat anders als de eerder genoemde bomen. Zo blijft deze vaak wat kleiner. Hij is ook niet gek op de kou en moet daarom ‘s winters vaak naar binnen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden