Wespennest weghalen, hoe doe je dat?

Geplaatst op

Een wespennest zorgt vaak voor veel overlast. Veel mensen willen het wespennest dan ook weghalen, maar weten vaak niet hoe. Belangrijk is wel dat dit goed en veilig wordt gedaan. Ben je benieuwd hoe je zelf een wespennest weg kan halen? Lees dan verder en kom erachter!

Het beste moment om een wespennest weg te halen

Het beste moment om een wespennest te bestrijden is in de avond. In de avond zijn meer wespen aanwezig in het nest en zul je er dus ook meer kunnen verwijderen. In de avond en ‘s nachts zijn ze ook minder actief. Het is ook veilig om in de winter een wespennest te verwijderen.  De wespen zullen dan waarschijnlijk uitgestorven zijn, maar blijf alsnog alert. De winters zijn steeds minder koud en er zijn dan ook meer levende wespen in het nest dan voorheen.

Een wespennest verwijderen met gif

Niet veel mensen zijn een voorstander van gif. Gelukkig worden er tegenwoordig wel steeds meer milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen gemaakt, dit is dan ook een veiligere manier om zo wespen te bestrijden. Het gif doodt namelijk de wesp snel waardoor er een minder grote kans is om gestoken te worden. Vaak werken de meeste soorten gif ook lang en zo worden terugkerende wespen ook gedood.

Wespennest verwijderen zonder gif

Je kunt naast het gebruik van een hogedrukspuit ook gebruik maken van biologische producten die de wesp wel aantasten maar het milieu niet. Wespen houden ook niet van geuren zoals pepermunt, kaneel, alsem en citroengras. Je kunt sprays kopen met bepaalde essentiële oliën van deze geuren waarmee je het wespennest kunt besproeien.

Wat moet ik doen als ik word aangevallen?

Do’s:

●      Blijf stil als een wesp je benadert

●      Als je toch weg moet rennen, doe dit dan in een rechte lijn zonder met je armen te zwaaien.

●      Bescherm je hoofd en gezicht, deze gebieden worden het vaakst aangevallen door wespen.

Don’ts:

●      Een wesp wordt agressief als je gaat slaan of zwaaien met je armen, doe dit dan ook niet.

●      Probeer wespen niet voor de gek te houden door te doen alsof je “dood speelt”. Ze zullen je als nog blijven steken!

Gerelateerde berichten

Wat doet een hovenier Eindhoven zoal?

Een hovenier is een professional die zich bezighoudt met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen, parken en andere groene ruimtes....

Lees meer

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden