Tips voor inbraakbeveiliging in je tuin

Geplaatst op

Er zijn veel waardevolle spullen in de tuin te vinden en ook in het tuinhuis. We raden je aan om contact op te nemen met een expert op het gebied van beveiliging, bijvoorbeeld een beveiligingsbedrijf dat alarmsystemen levert, maar ook de oude vertrouwde slotenmaker. Deze laatste expert doet veel aan inbraakpreventie kan je een advies geven en ook direct zwakke punten in de beveiliging van je tuin en woning oplossen met aanpassingen. Bij slotenmaker amsterdam vind je de expertise die je nodig hebt. 

Beveiliging van je tuinhuis

Een tuin is niets zonder tuinhuis, volgens de fans dan… Meestal gebruiken we dit als een huis voor gereedschap, fietsen en tuingereedschap. Sommige van deze spullen zijn niet alleen waardevol, maar kunnen ook nuttig zijn voor een inbreker die bij je wil inbreken. Hierdoor zijn tuinhuizen en schuren een geliefd doelwit voor dieven.

Hoe maak je het de inbreker moeilijk?

Er zijn echter manieren om het leven van een inbreker zo moeilijk mogelijk te maken:

 

 • Plaats het tuinhuis zo dat het wel vanuit je huis te zien is, maar niet vanaf de straat. 
 • Monteer de deurscharnieren met moeren en bouten in plaats van schroeven en lijm de moer aan de bout aan de binnenzijde van de deur. 
 • Gebruik een hangslot om de deur vast te zetten. Een gesloten beugelhangslot is vooral moeilijk te breken met boutscharen of zagen. 
 • Installeer een alarm met bewegings- en deursensoren.  
 • Gebruik een kluis om waardevolle spullen in de loods op te bergen.  
 • Vergrendel waardevolle voorwerpen samen met een fietsslot – fietsen, grasmaaiers en ladders zijn een stuk moeilijker voor dieven om mee weg te lopen als ze aan elkaar vastzitten. 
 • Blokkeer ramen, zodat dieven niet kunnen zien wat er binnenin zit. Als je je schuur alleen gebruikt voor opslag, verwijder dan de ramen volledig of bedek ze met ondoorzichtige stickers, waardoor de ramen ook moeilijk te versplinteren zijn. Als je in je schuur werkt, voeg dan gewoon jaloezieën of gordijnen toe.
 • Bij het overwegen van hekbeveiliging is het belangrijk om onderscheid te maken tussen voor- en achterhekken en eventuele andere barrières.
 • Hekken, muren en planten aan de voorkant van je huis moeten onder een meter hoogte worden gehouden, om te voorkomen dat potentiële inbrekers zich schuil kunnen houden.  
 • Aan de achterkant van je huis is de standaardhoogte voor muren en hekken 1,8 meter, oplopend tot twee meter als er aan de andere kant een poort is. Je kunt ook een hekwerk aan de bovenkant toevoegen, dat de planten zal ondersteunen, maar waar niemand overheen kan klimmen. Voor alles wat hoger is dan twee meter is waarschijnlijk een bouwvergunning nodig. 
 • De hekken moeten stevig zijn, vastgezet met bouten en hangsloten, boven- en onderaan en minstens even hoog als de muur of het hek.

Tuinbeveiligingsverlichting

Een goed verlichte tuin kan een grote afschrikking zijn voor dieven, zoals bewegingsgevoelige lampen die de aandacht vestigen op iedereen die je huis nadert als het donker is. Deze kunnen het beste in de buurt van deuren en ramen of bijgebouwen als loodsen worden geplaatst.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden