Zorg voor een overzichtelijke tuin tijdens je vakantie

Geplaatst op

Het komt ieder jaar weer in het nieuws: het aantal inbraken stijgt tijdens de vakantieperiode. Niet zo vreemd, aangezien veel mensen op vakantie gaan en niet altijd voldoende maatregelen nemen om een inbraak te voorkomen. Een van die maatregelen is dat je ervoor zorgt dat je tuin overzichtelijk oogt, zodat de buurtbewoners vrij zicht hebben op je woning, waardoor het voor potentiële inbrekers minder aantrekkelijk wordt om in te breken. Maar hoe zorg je voor een overzichtelijke tuin? Daarvoor geven we je in dit artikel enkele tips.

Snoei de heg en struiken

Een mooie heg kan veel privacy bieden. Daar is natuurlijk niks mis mee. Maar zorg er wel voor dat je heg niet dusdanig hoog is, zodat inbrekers ongezien kunnen inbreken. Is de heg het afgelopen jaar dus behoorlijk hoog geworden? Snoei hem dan even voordat je op vakantie gaat.

Datzelfde advies geldt voor struiken die het zicht belemmeren. Zeker rondom de ingangen van je woning is het aan te raden het zicht vrij te houden en dus geen grote struiken te planten.

Plaats verlichting met sensoren

Verlichting met sensoren is tegenwoordig vrij goedkoop in aanschaf, maar heel effectief om inbrekers letterlijk en figuurlijk in de spotlights te zetten als ze te dicht bij je woning komen. Plaatst in ieder geval bij de ingangen van je huis verlichting met sensoren.

Andere tips

Naast een overzichtelijke tuin, willen we je graag nog een aantal handige tips geven die de kans op een inbraak aanzienlijk verkleinen:

  • Controleer of je sloten van je woning het Politie Keurmerk Veilig Wonen hebben en vervang ze indien nodig voor sloten die dat wel hebben.
  • Zet op een aantal lampen een tijdschakelaar, zodat er ’s avonds op verschillende momenten licht brand in je woning, zo wek je de indruk dat er iemand thuis is.
  • Laat je buren de brievenbus regelmatig leggen, overvolle brievenbussen zijn een teken dat je al een tijdje niet thuis bent.
  • Plaats op social media geen vakantiefoto’s. Hiermee vertel je als het ware aan de hele wereld dat je niet thuis bent.
  • Vergeet de garagedeur niet! Hoe goed je je woning ook beveiligd: als je garage toegang tot je woning biedt en je geen goede sloten op de deur van de garage hebt, dan zijn inbrekers snel binnen. Twijfel je op de sloten van je garagedeur goed genoeg zijn om een inbraak tegen te gaan? Neem dan contact op met een bedrijf dat zich in garagedeuren heeft gespecialiseerd om je sloten te controleren en je van een goed advies te voorzien als dat nodig is.

We hopen dat je onze tips waardevol vond en wensen je een fijne en onbezorgde vakantie toe! En vergeet niet aan je buren te vragen of ze de planten in je tuin zo nu en dan water geven, dan staat je tuin er bij thuiskomst nog steeds mooi bij!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden