Welke planten doen het goed in de winter?

Geplaatst op

Ben je een echte tuinliefhebber en wil je dat je tuin er in en alle seizoenen goed uitziet? Dan is het belangrijk dat je niet alleen planten hebt die in de lente en zomer er goed uitzien, maar ook in de winter je tuin kunnen opfleuren. Kwekerij de Groot geeft in dit artikel een aantal suggesties voor planten die ook in de winter je tuin iets extra’s kunnen geven.

De helleborus

De helleborus is een van de meeste bekende vaste planten in de tuin. De helleborus staat ook wel bekend als de kerstroos. Dat komt omdat deze vorstbestendig is en dus perfect is om in de winter in je tuin te hebben. Deze plant is ook verschillende kleuren verkrijgbaar en zorgt dus al vroeg in het jaar voor de nodige kleuren in je tuin.

Galanthus nivalis

Houd je van narcissen dan is de galanthus nivalis oftewel het sneeuwklokje de ideale plant voor jou. Deze plant houdt ervan om een beetje in de schaduw te staan. Daarnaast houdt de plant van een kalk-en humusrijke grond. Deze plant kun je herkennen aan de hangende witte bloemetjes en kan groeien tot een hoogte van 20 cm.

Corylus avellana

Een andere naam voor de corylus avellana is de hazelnootplant. Deze plant is oorspronkelijk afkomstig van de berkenfamilie. Hierdoor is het wel een behoorlijk grote plant die redelijk veel ruimte in je tuin nodig heeft. Het gaat hierbij al snel om zo een 3 tot 6 meter. Deze plant zie je daarom vaak ook alleen in de wat grotere tuinen. Mocht je niet de ruimte hiervoor hebben dan kun je ook beter kiezen voor een alternatief, omdat deze plant anders een groot gedeelte in beslag neemt.

Hulp inschakelen bij het kiezen van je planten

Twijfel je over het kiezen van de juiste planten voor je in tuin? Je kan ook altijd nog wat advies inwinnen bij de specialist op het moment dat je de planten aan het uitzoeken bent. Als je wat meer informatie geeft over de tuin kunnen ze vervolgens exact aangeven welke plant het beste bij jou in de tuin past.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden