Welke grasmaaier past bij jouw tuin?

Geplaatst op

Als je een mooi gazon in je tuin hebt, wil je deze ook bij kunnen houden. Om je gazon bij te houden, heb je een grasmaaier nodig. Qua grasmaaiers zijn er veel verschillen. Onder andere de grootte van het gazon speelt hierin een rol. Wanneer je een heel groot gazon hebt, heb je iets anders nodig dan wanneer je maar een klein gazon hebt. 

Benzine grasmaaier

Deze grasmaaier werkt zoals de naam al zegt op benzine. De benzine moet je regelmatig bijvullen. Het is daarnaast ook een zwaardere maaier. Het is wel zo dat je daardoor ook hoger gras met deze maaier sneller gemaaid krijgt. Hij is dan ook beter geschikt voor de grotere gazons.

 

Elektrische grasmaaier

Bij een elektrische grasmaaier maak je gebruik van een snoer. Hij is in tegenstelling tot de benzine grasmaaier een stuk lichter en stiller. Dat maakt hem makkelijk in gebruik. Wel moet je in de gaten houden dat het snoer niet onder de maaier komt. Van dat probleem heb je geen last bij een maaier met een oplaadbare accu. Deze grasmaaiers zijn het meest geschikt voor een middelgroot gazon.

Ronde Bruine Houten 5 Delige Eetset Op Gras

 

Zitmaaier

Wanneer je een erg groot gazon hebt om te maaien, dan is een zitmaaier de perfectie optie. De husqvarna zitmaaier zou bijvoorbeeld een erg goede optie kunnen zijn. Een zitmaaier is vaak vrij groot. Dit kan fijn zijn wanneer je een groot gazon hebt, maar zodra daar ook bomen of andere grote objecten op staan, kan het onhandig zijn. Je kunt niet goed bij de kleine stukjes die er dan zullen zijn.

 

Robotmaaier

Wanneer je zelf niet veel tijd of zin hebt om het gras te maaien, dan is een robotmaaier perfect. Deze zet je aan en gaat zelf aan de slag. Er zit vaak een sensor in die ervoor zorgt dat hij nergens tegenaan botst. Hij werkt op een accu en is dus vrij stil.

Gerelateerde berichten

Wat doet een hovenier Eindhoven zoal?

Een hovenier is een professional die zich bezighoudt met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen, parken en andere groene ruimtes....

Lees meer

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden