Wat zijn orchideeën?

Geplaatst op

Bloemen zijn erg belangrijk voor Nederlands en bloemen zijn een van de belangrijkste exportproducten van ons land. Dit betekent ook dat veel Nederlanders bloemen in de tuin hebben staan. Er zijn een hoop verschillende soorten bloemen en deze hebben vaak allemaal een ander uiterlijk. Orchideeën zijn anno 2022 erg populair en veel mensen willen deze in de tuin hebben staan. Het zijn buitenaards mooie bloemen en je wekt hiermee de sfeer op van een andere wereld. Er zijn veel verschillende soorten van de orchidee en deze hebben allemaal hun eigen prachtige kenmerken. Wil je weten wat de verschillende soorten van orchidee zijn? En hoe je ze moet verzorgen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Verschillende soorten

Als je orchideeën in je achtertuin of voortuin wilt hebben, is het belangrijk dat je kijkt naar de verschillende soorten. De cymbidium is een mooie bloem en deze soort is ook zeer geschikt als een kamerplant. Hier komen namelijk verschillende taken uit en deze bloem zorgt voor een betere luchtkwaliteit. Deze orchideeën kunnen geel, groen, roomwit en oranje worden, echter is het wel belangrijk om deze in het licht te houden. De bloem heeft namelijk genoeg zonlicht nodig, anders is de kans groot dat de bloem verkleurt. De Cattleya is ook een bekende soort van de orchideeën en heeft extra dikke bladeren. De bloemen kunnen 10 tot 25 cm worden en kunnen zelfs paars worden. Deze soort is zeker geschikt voor in je woning, maar kan ook geplaatst worden in de tuin.

Onderhouden

Orchideeën horen altijd onderhouden te worden, anders is de kans groot dat ze verkleuren. Het verschilt per soort hoe je ze moet onderhouden en hier kun je op het internet veel informatie over vinden. De meeste orchideeën moeten in ieder geval meerdere keren per week water krijgen, maar ook genoeg zonlicht. Plaats ze daarom niet in een donkere hoek met veel schaduw en zorg ervoor dat de bloemen genoeg zonlicht krijgen. Soms moet de pot van de bloem ook vervangen worden, zodat de bloem verse grond krijgt.

Gerelateerde berichten

Wat doet een hovenier Eindhoven zoal?

Een hovenier is een professional die zich bezighoudt met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen, parken en andere groene ruimtes....

Lees meer

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden