Wat is cruciaal bij lekdetectie

Geplaatst op

Aanwijzingen voor een lekkage

●      Vochtplekken

Vocht veroorzaakt na een tijdje plekken en schade. Vaak is de oorzaak hiervan een lekkage. Vaak is deze lekkage ook weggewerkt in de muur en zie je niet direct dat waterschade hiervoor de oorzaak is. De vochtplekken worden met de tijd steeds groter en dan kunnen er mogelijk ook schimmels ontstaan.

●      Slechte isolatie

Een ander duidelijk signaal is slecht werkende isolatie. Sommige soorten isolatiematerialen kunnen namelijk niet tegen vocht. Als ze daar toch wel mee in aanraking komen dan verliezen deze materialen hun isolerende werking. Glaswol en rotswol zijn hier voorbeelden van. Merk je dus dat je energiekosten ineens hoger zijn, dan is er mogelijk sprake van een lekkage.

●      Een hogere waterrekening

Naast je energierekening, kun je waterrekening ook flink stijgen. Dit kan natuurlijk al per maand verschillen, maar als het ineens wel heel veel hoger is, dan kan er iets mis zijn. Bij vermoeden, kun je zelf ook de waterstandmeter in de gaten houden. Is deze gestegen de volgende ochtend nadat je het hebt gecheckt? Dan is er waarschijnlijk wel sprake van een lekkage.

Verschillende lekdetectie methodes

Je vermoedt een lekkage en dus ga je een lekdetectie specialist inschakelen. Deze professionals kunnen gebruik maken van verschillende methodes. Deze methodes vereisen speciale apparatuur waardoor het veel makkelijker is om een lekkage op te sporen dan dat je het zelf gaat doen. Er kan gebruik gemaakt worden van een infraroodcamera of warmtebeelden. Ook kunnen ze op basis van afwijkende kleuren de lekkage opsporen. Geluid wordt ook nog wel eens ingezet. Zelfs met gebruik van een camera die de muur in gaat kan een lekkage worden gevonden. Denk je dus dat je last hebt van een lekkage, schakel zo snel mogelijk een lekdetectie specialist in om het op te lossen en de schade te beperken!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden