Waarom kunstgras in de tuin een goede keuze is

Geplaatst op

Je moet waarschijnlijk twee keer kijken als je een mooi grasveld ziet en niet in één keer in de gaten hebt dat het om kunstgras gaat. Tegenwoordig is kunstgras bijna niet meer te onderscheiden van een echte grasmat. Het is dan ook niet onlogisch dat er veel mensen de overstap maken naar kunstgras in hun tuin. Er zitten meerdere voordelen aan het plaatsen van kunstgras ten opzichte van echt gras. Het is veel onderhoudsvriendelijker, efficiënter, milieuvriendelijker en duurzaam zodat het ook nog eens prettig is voor je portemonnee. Een win-win situatie!

Kunstgras is onderhoudsarm

Door kunstgras in je tuin te plaatsen hou je tijd over voor andere dingen. Als je een echt grasveld hebt, moet je het regelmatig maaien, de randen bijhouden, onkruid ertussenuit halen en eventueel nieuwe graszoden plaatsen ter vervanging van lelijke plekken in je gazon. Allemaal zaken die achterwege blijven bij kunstgras.
Kunstgras is ook een uitkomst op plaatsen in je tuin waar veel schaduw is, waardoor een echte grasmat minder goed aanslaat en nog meer onderhoud vereist. Daarnaast is kunstgras ook ideaal wanneer kinderen erop willen spelen. Het gras zal niet beschadigen of van die vervelende grasvlekken in kleding geven. Een ook je huisdier zal blij zijn met een gazon van kunstgras. Heerlijk zacht om op te liggen en mochten ze er een keertje hun behoefte op doen dan is het eenvoudig te reinigen.

Kunstgras is één muis-klik weg

Het is niet nodig om naar een tuincentrum te rijden om kunstgras aan te schaffen, dit doe je gemakkelijk online. Ook hoef je geen grasmaaier meer te kopen. En nieuwe graszoden leggen om beschadigde plekken in je gazon te herstellen of sjouwen met kunstmest is ook verleden tijd. Een flinke besparing op je jaarlijkse kosten voor het onderhoud van je grasveld.
Bij kunstgrashuis.nl koop je het kunstgras wat aan jouw wensen voldoet. Eenvoudig bestellen en bezorgen in een handomdraai. Kunstgras neerleggen vergt een klein beetje voorbereiding, maar is een relatief simpel klusje en binnen no-time sta je trots naar je nieuwe gazon te kijken.

Milieuvriendelijk en duurzaam

Door voor kunstgras te kiezen help je ook het milieu. Je gebruikt geen grasmaaier en kantentrimmer meer die stroom of benzine nodig heeft. Doordat kunstgras geen mest nodig heeft, zul jij geen broeikasgassen produceren die nadelig zijn voor het milieu. En kies je voor goede kwaliteit kunstgras van dan heb je jarenlang plezier van je grasveld en is vervanging op korte termijn niet nodig, waardoor je ook nog eens duurzaam bezig bent. Wat wil je nog meer?!

Gerelateerde berichten

Wat doet een hovenier Eindhoven zoal?

Een hovenier is een professional die zich bezighoudt met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen, parken en andere groene ruimtes....

Lees meer

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden