Vraag een offerte aan voor een goede hovenier

Geplaatst op

U wilt graag uw tuin aanpakken en bent op zoek naar een hovenier Gouda of Moerkapelle? Dan vraagt u zich waarschijnlijk ten eerste af hoe u weet of u een goede partij vindt voor uw klus. Hieronder leest u enkele adviezen die u zullen helpen. Wat moet u bijvoorbeeld weten voordat u een hovenier inschakelt?

Wat is belangrijk bij het inschakelen van een hovenier?

1: Weet wat u wilt

Voorkom teleurstellingen in de uitvoering én de prijs en maak van tevoren voor uzelf helder wat uw wensen zijn voor uw tuin. Maak een lijstje met wat u aangepakt wilt zien, en prioriteer daarin. Vraag dan pas de offerte aan. Valt de offerte tegen? Dan kunt u voorrang geven aan de wensen die bovenaan uw lijstje stonden, en zo toch nog iets besparen.

 

2: Overleg veelvuldig

Communicatie is erg belangrijk wanneer u iemand inschakelt om uw leefomgeving aan te pakken. Een abusievelijk gekapte boom plaatst men immers niet zo makkelijk weer terug… Ook voorkomt u zo dat er kosten in rekening worden gebracht voor zaken waar u wellicht zelf niet voor zou hebben gekozen.

 

3: Ga voor een hovenier uit Moerkapelle of Gouda zelf

Het scheelt de hovenier reistijd en u reiskosten wanneer u een hovenier uit Gouda inschakelt wanneer dat uw woonplaats is. Bijkomend voordeel van een hovenier uit Moerkapelle of Gouda zelf is dat ze bijvoorbeeld hun weg weten te vinden naar de lokale vuilstort en inkopers voor planten en materiaal. Vaak maken ze gebruik van vaste partijen voor deze zaken, en dat betekent meestal een prijsvoordeel.

Hoe vind ik een hovenier in Gouda of Moerkapelle?

Veel mensen vinden het prettig om via kennissen of familie een hovenier in te schakelen, omdat dat enige zekerheid geeft dat een hovenier past bij de opdracht. Vraagt u dus vooral in uw lokale vriendenkring rond of ze nog een hovenier in Moerkapelle, Gouda of omstreken kennen die goede diensten heeft geleverd.

 

U kunt ook de stoute schoenen aantrekken en die buurtgenoot met die mooie tuin vragen wie deze heeft aangelegd, als u vermoedt dat deze tuin het werk van een professional moet zijn geweest.   

 

Een andere optie is het bekijken van Google-reviews. Wanneer een hovenier veel reviews en vooral veel goede reviews met toelichting heeft, kunt u ervan uitgaan dat u met een capabele vakman of -vrouw te maken heeft. Wat voor uw buurman een goede partij is gebleken hoeft namelijk niet ook zo voor u te zijn. Uit de beoordelingen kunt u wellicht opmaken of een lokale hovenier goed werk heeft geleverd voor iemand met een opdracht vergelijkbaar aan die van u.

 

Tip: vraag verschillende offertes aan

Vraag offertes aan bij verschillende hoveniers in uw omgeving. Zo vindt u snel de goedkoopste partij, als dat voor u belangrijk is. U kunt ook zelfs ervoor kiezen om bij één en dezelfde hovenier verschillende offertes aan te vragen; bijvoorbeeld één voor uw droomtuin, en een verzoek dat meer ingetogen is en dus minder zal kosten. Zo kunt u voor uzelf de afweging maken hoeveel die droomtuin u waard is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden