Wat zijn de voordelen van een wicker loungeset in de tuin?   

Geplaatst op

De voordelen van een wicker loungeset

 

Wicker wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt en dan met name in wicker loungesets, maar wat zijn precies de voordelen van een wicker loungeset?

 

Wat is wicker?

 

Om erachter te komen waarom wicker zo populair is moeten we eerst weten wat wicker precies is. Wicker is een vlechtwerk van natuurlijke of kunststof draden. Vooral de laatste jaren wordt steeds vaker gebruik gemaakt van kunststof draden. Wicker gemaakt van natuurlijke vezels heeft veel onderhoud nodig en kan tevens gaan schimmelen, rotten en uitdrogen. Al deze nadelen behoren met de moderne kunststof variant tot het verleden, terwijl u wel kunt genieten van dezelfde luxe uitstraling. Een ander voordeel van deze kunststof vezel is dat het materiaal erg licht is en omdat een wicker loungeset vaak uit meerdere delen bestaat, zijn de meubels makkelijk te verplaatsen.

 

Wicker is er in verschillende vormen: rond wicker, half rond wicker en plat wicker. Door deze verschillende vormen en de toepassing van verschillende kleuren ontstaat er een grote variëteit aan wicker meubels. Hierdoor is er altijd wel een wicker loungeset die bij uw interieur past. Van strak en modern tot landelijk klassiek. Bovendien zijn de meeste wicker loungsets modulair uit te breiden waardoor een wicker loungset geschikt is voor een grote landelijke tuin tot een klein stads balkon.

 

Tot slot is een loungeset gemaakt van een kunststof vezel vaak goedkoper dan eenzelfde loungeset van een natuurlijk vezel. Dit heeft te maken met het productieproces. Daar waar natuurlijk materiaal geweven moet worden, wordt kunststof wicker vaak in panelen gedrukt. Het proces is eenvoudiger en dus goedkoper.

 

De voordelen van een wicker loungeset op een rij.

 

  • De kunststof vezel heeft dezelfde uitstraling als natuurlijk materiaal.
  • Het product is duurzaam en gaat jarenlang mee.
  • De loungeset heeft weinig onderhoud nodig.
  • De meubels zijn licht in gewicht en dus eenvoudig te verplaatsen.
  • Wicker loungesets zijn verkrijgbaar in vele vormen, kleuren en maten.
  • Loungesets gemaakt van kunststof wicker zijn goedkoper dan die van natuurlijk materiaal.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden