Voetbal gaat weer beginnen, zorg voor goede voetbalbelijning

Geplaatst op

Langzamerhand begint de sport weer een beetje op gang te komen. De trainingen worden weer hervat en voor sommige leeftijden zijn wedstrijden ook weer toegestaan. Op korte termijn zullen ook de wedstrijden voor de andere leeftijden worden hervat. Om de voetbalvelden weer goed erbij te laten liggen, zijn er enkele zaken van belang. In dit artikel leest u alles wat u daarover moet weten. Als het seizoen weer begint is het prettig als alles up to date is.

Het gras verzorgen

Wanneer de eerste wedstrijden gespeeld zullen worden, is het prettig als de spelers heerlijk over het gras kunnen lopen. Met de kooimaaiers zorgt u er met gemak voor dat u het gehele voetbalveld gemaaid kan worden. Wanneer alles weer vers gemaaid is, kunnen de spelers de optimale prestatie leveren. Ook zijn de ergernissen van de spelers minder. De bal kan door het korte gras goed door rollen en daardoor kunnen de passes beter aankomen.

Met het korte gras lukt het voor de spelers veel beter om goede slidings te maken. Zij glijden dan beter door waardoor zij een grotere afstand kunnen overbruggen. Kortom een gemaaid veld is veel beter voor de spelers. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is een kooimaaier te gebruiken. Voor het aanbod hiervan kunt u op het internet van alles vinden. Daarnaast kunt u het veld ook nog sproeien zodat slidings minder pijnlijk zijn.

Het zicht

Na de achterliggende periode is het veld lange tijd niet in gebruik geweest. Voor die tijd werd het nog intensief gebruikt. Het is daarom goed mogelijk dat de belijning van het veld is verouderd. Dit is toch een cruciaal element van het spel. Vaak ontstaat er toch wat onenigheid over het feit of een bal wel of niet over de lijn heen is.  Het minste wat u kunt doen, is het aanbrengen van nieuwe voetbalbelijning. Dit kan gemakkelijk met een lijnmarkeringsmachine.

Het is niet alleen beter voor het zicht van de spelers maar ook voor de status van de club. Wanneer alles goed is bijgehouden, zullen de tegenstanders meer onder de indruk zijn van het feit dat alles er zo strak uitziet. Ook voor de supporters is het goed dat het veld er onderhouden uitziet. Met een verse belijning straalt u professionaliteit af. Regel daarom snel de juiste verf om dit aan te pakken. Dit is simpel te bestellen via het internet. Ook het apparaat waarmee dit kan, is te bestellen.

Het apparaat waarmee de lijnen gezet kunnen worden, kan zelfstandig zijn werk doen. U hoeft het alleen aan te zetten en ervoor te zorgen dat er genoeg verf in zit. Als het op is, kunt u deze ook makkelijk bijbestellen.

Verzorging rondom het veld

Het veld onderhouden is slechts een onderdeel. Ook de rest van het complex moet onderhouden worden. Alle heggen die op het terrein staan moeten ook regelmatig gesnoeid worden. U kunt hiervoor heggenscharen gebruiken. Het is vrij eenvoudig want u hoeft het er alleen langs te halen en dan zijn de meeste takken eraf.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden