Vakkundig slopen

Geplaatst op

Als huiseigenaar kan het zijn dat je op een bepaald moment een schuurtje of een deel van je woning misschien wel wil laten slopen. Een klus die je zelf niet zo eenvoudig kan doen en waarbij een professionele aanpak noodzakelijk is. Want slopen lijkt misschien eenvoudig maar om op de juiste manier sloopwerken uitvoeren vraagt vakkennis en voldoende materieel om dit te kunnen doen.  

Aandachtspunten

Het eerste waar je op moet letten bij sloopwerken is de vraag wat is het plan na afloop van de sloopwerkzaamheden. Wil iemand opnieuw bouwen op de bestaande fundering of heeft iemand andere plannen want de manier waarop er gesloopt wordt is daar mede afhankelijk van.

De tweede vraag is ook, hoe ga je om met het afval? Slopen geeft veel afval en het juist afvoeren is een belangrijk onderdeel

Slopen of demonteren

Veel materiaal wat gebruikt wordt bij de bouw is later nog bruikbaar of kan op een andere manier hergebruikt worden. Als je begint met een goede demontage binnen het pand wat gesloopt moet worden kan je deze bruikbare onderdelen vaak gewoon nog gebruiken. Denk aan hardhouten kozijnen of dubbel glas. Door het juiste gebruik van materieel is dit ook de voordeligste manier van slopen. Het voordeel van deze manier van werken is dat er uiteindelijke alleen sloopafval overblijft waardoor de kosten van het afvoeren lager zullen zijn. 

Uiteindelijk

Je hebt voor je begint met slopen een doel gehad waarom je iets weg wilt hebben. Door met de juiste partner in zee te gaan, kan je dit realiseren. De oplevering van een grond die schoon is en waar je mee kan doen wat je wil of een andere vorm van oplevering overeenkomstig je wensen en je eisen. Uiteindelijk krijg je de kans om iets anders, iets mooiers te bouwen of te creëren op de plek waar eerst die schuur, dat deel van het huis stond. Daarmee is de situatie zoals je het wil hebben.

Gerelateerde berichten

Wat doet een hovenier Eindhoven zoal?

Een hovenier is een professional die zich bezighoudt met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen, parken en andere groene ruimtes....

Lees meer

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden