Tuintips voor in de lente

Geplaatst op

Het voorjaar staat voor de deur en hier kunnen we tips in geven. Zo kun je bijvoorbeeld onkruid verwijderen. Ook is het handig om op tijd te beginnen met snoeien.. Hierdoor kun je in maart alvast aan de slag gaan met hortensia’s en rozen.

Het beste kun je snel beginnen met wieden om ongedierte zoveel mogelijk te voorkomen. Ook is het handig om op tijd te beginnen met snoeien. Zo kun je in maart bijvoorbeeld ook beginnen met hortensia’s en rozen te snoeien. Hierdoor komt er meer groei van deze bloemen op gang. Je kunt ze het beste tot op de bodem terug snoeien. Let er hierbij wel op dat je niet alle takken weg snoeit. Wanneer je oude takken weg snoeit krijg je vollere en grotere bloei van de bloemen.

Ook kun je al aan de slag gaan met gras. Met de huidige temperaturen in februari is het hierdoor ook de beste periode om de eerste maai beurt in te lassen. Het gras kan namelijk al beginnen met groeien vanaf 5 tot 6 graden. Hierna kun je de grond bemesten. Het beste kun je hierbij goed het weerbericht in de gaten te houden. Daarbij is het handig om je gazon te bemesten vlak voor een regenbui. Hierdoor kunnen droge mest of mestkorrels sneller de grond in trekken. Hierdoor wordt de planten en grond kwetsbaarder. Je moet er hierbij wel op letten dat de grond weer niet te veel bemest wordt.

Je kunt ook alvast aan de slag gaan met voorjaarsbollen. Zo kun je met krokussen, hyacinten en tulpen aan de slag. Wanneer ze uitgebloeid zijn kun je ze planten. Als je het groene van de narcissen haalt zullen er geen zaden ontstaan waardoor je energievoorraad in de bol behouden blijft. Hierdoor kun je in de zomer er plezier aan hebben. Omdat het warme weer in de lente de grond snel laat uitdrogen kun je deze ook het beste regelmatig bewateren. Het beste kun je dit in de avonden doen zodat planten en bladeren niet kunnen verbranden. Ook kun je met de vijver beginnen. Zo is het nu de beste tijd om pompfilters en vijver schoon te maken. Vanaf 10 graden kun je de vissen ook weer gaan voeren.

Wanneer je iets anders wil veranderen in je tuin kun je ook tuinmeubilair aanschaffen. Fonteyn is een webshop en tegelijkertijd outdoor mall waar je deze tuin gerelateerde zaken kunt kopen. Kijk bijvoorbeeld eens op tuinset voor meer informatie; hier kun je meteen een compleet pakket aanschaffen van verschillende tuinmeubelen die bij elkaar passen. Ook kun je een kijkje nemen op tuinkamers als je op zoek bent naar een locatie waar je bijvoorbeeld relaxed kunt zitten of spullen in kunt opstallen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden