Tuin make over: 3 tips voor de inrichting

Geplaatst op

Je hebt zojuist je tuin opnieuw ingericht met planten en een mooie bestrating, nu is het tijd voor de inrichting ervan. Van loungset tot kussentjes, leuk om hiermee aan de slag te gaan! Hieronder lees je 3 tips voor de inrichting.

 

Meet de beschikbare ruimte

Wellicht een open deur maar zorg ervoor dat je goed weet hoe groot de terras ruimte is in jouw nieuwe tuin. Meet hoe breed en lang het tuinmeubel mag worden, houd hier rekening mee met een eet- of salontafel of eventueel een hocker die je graag wilt gebruiken. Het belangrijkste is dat jouw tuinmeubelen tot zijn recht komen in de tuin en dat ze niet te groot zijn. Houd er ook rekening mee welke planten er rond je tuinmeubelen komen te staan, geven deze veel bladeren af of zorgt dit juist voor een fijne beschutting? Als je zou willen afwisselen tussen zon en schaduw is het belangrijk dat de set hier op aan te passen is.

 

Wensen qua comfort

Als je eenmaal weet hoe groot de tuinmeubelen mogen zijn is het goed om rond te gaan kijken naar wat voor soort tuinset je zou willen. Ga je voor een uitgebreide loungeset met chaise lounge of wil je een eettafel set waarbij je kunt genieten van lange zomeravonden met diners buiten? Er zijn heel veel verschillende tuinmeubel sets dus neem gerust de tijd om rond te kijken en ook zeker om te kunnen proefzitten. Je wilt er goed op kunnen zitten, of liggen, en uren lang kunnen doorbrengen zonder last te krijgen.

 

Materiaal en onderhoud

Het is ook belangrijk om te kijken naar het materiaal van de nieuwe tuinset, heeft deze veel onderhoud nodig of juist niet? Belangrijke afweging is hoeveel tijd je hier zelf kwijt aan zou willen zijn. Een houten tuinset heeft meer onderhoud nodig dan een aluminium tuinset maar de look and feel is van beide ook anders. Daarnaast is het onderhoud en opbergen van de kussens belangrijk. Zorg ervoor dat deze ergens droog opgeborgen kunnen worden zodat je ze na een regenbui of na de winter weer in gebruik kunt nemen. Sommige kussens of tuinsets zijn gemaakt van waterafstotende materialen, dit maakt het onderhoud makkelijker maar toch is het verstandig deze kussens in de winter op te bergen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden