Tips voor een mooie tuin in de herfst

Geplaatst op

Niet alleen in de zomer wil je van de tuin bij je woning kunnen genieten. Ook in de herfst en zelfs de winter moet de tuin een vrolijke uitstraling hebben! Het kan heerlijk zijn om op een nazomerse dag nog even buiten te zitten voor een kopje koffie of thee. Er zijn verschillende manieren, om de tuin ook in de herfst een warme uitstraling te geven. Vaak lijken tuinen erg dor, waardoor de tuin niet uitnodigt om hier nog even van het weer te genieten! In dit artikel geven hoveniers tips om de tuin gezelliger en mooier te maken in de herfstmaanden. Hoe voorkom jij dat de tuin erg dor wordt?

Maak gebruik van een tuinhuisje of veranda

Een van de mogelijkheden om je tuin ook in de herfst een warme uitstraling te geven, is het gebruik van een houten veranda of tuinhuisje. Het hout van beide elementen heeft van zichzelf vaak al een erg warme look! Daarbij kun je een veranda of tuinhuisje combineren met een terrasverwarmer of verrijdbare radiator. Het maakt dat het hier lekker warm is tijdens de koudere herfstdagen. Het dak van een veranda biedt je bescherming tegen verschillende vormen van neerslag. Mocht je een terrasverwarmer niet heel mooi vinden, dan kun je ook voor een iets duurdere vuurtafel kiezen.

Zorg voor planten die in de herfst bloeien

Naast het gebruik van een houten veranda of tuinhuisje, zou je ook voor verschillende planten die in de herfst bloeien kunnen kiezen. Een hovenier kan je meer vertellen over de bloeitijd of bloeiperiode van verschillende planten en struiken. Ook op internet vind je hier vaak meer informatie over. Door op ieder moment van het jaar iets in de tuin te laten bloeien, krijgt de tuin een sfeervollere uitstraling. Voor welke planten kies jij?

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden