Tips voor een goed verzorgde tuin in de zomer

Geplaatst op

Hoewel het heerlijk is om een tuin te hebben, zit daar ook een keerzijde aan. Je moet die namelijk goed en regelmatig onderhouden, anders wordt het een dooie boel en staat het onkruid binnen de kortste keren metershoog. Als je het ook wel eens lastig vindt om je tuin goed bij te houden dan kun je deze tips goed gebruiken.

Maai iedere week het gras

Wekelijks je gazon maaien zorgt ervoor dat het gras niet te hoog wordt. Ook kan het kortere gras makkelijker water opnemen dan lang gras en in de zomermaanden is water vaak schaars voor de tuin. Koop een goede gazonmaaier bij een bouwmarkt in de buurt. Na het maaien van je gazon kun je het beste een rondje onkruid plukken doen, zodat het beheersbaar blijft.

Spaar water op in een regenton

Tijdens het voorjaar valt er vaak ruim voldoende regen voor de tuin. In de zomermaanden komt je tuin meestal regenwater tekort. Daarom is het een slim idee om een regenton te kopen die je aansluit op de hemelwaterafvoer van je huis of schuur. Het opgevangen water kun je vervolgens gebruiken om een gieter mee te vullen waarmee je de planten in je tuin gemakkelijk water kunt geven in de warme maanden. Regentonnen zijn te koop in de bouwmarkt of online.

Snoei ieder jaar de heg om je tuin

Snoeien is vaak een minder populair klusje dat ieder jaar terug komt. De hagen en struiken in en rondom je tuin moeten gesnoeid worden om ze netjes te houden maar ook zodat ze beheersbaar blijven. Jaarlijks snoeien is een echte aanrader. Kun of wil je zelf niet snoeien? Dan kun je de hulp inschakelen van een professionele hovenier die vaak maar 1 of 2 dagen nodig heeft voor zo’n klus.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden