Tips voor een gezellige tuin in de winter

Geplaatst op

Doe jij in het voorjaar altijd je best om je tuin gezellig te maken? Nieuwe gekleurde kussentjes op je houten tuinbank, wat vrolijke bloemen en planten en vers gemaaid gras. Zo kun je weer de hele zomer genieten van een prachtige tuin. Maar in de winter is het zeker net zo leuk om te zorgen voor een gezellige tuin. Er zijn namelijk ontzettend veel opties om een sfeervolle wintertuin te creëren. In deze blog geven we je een aantal tips voor wat extra sfeer in je tuin deze winter!

Een vuurplaats voor wat extra warmte

Wat is er nou knusser dan een buitenhaard of vuurkorf? Een vuurplaats in je tuin zorgt niet alleen voor extra warmte, maar het geeft meteen ook ontzettend veel sfeer aan je wintertuin.

Een overkapping tegen de kou

Ook in de winter kan het heerlijk zijn om even een frisse neus te halen in de buitenlucht. Helaas is het veel te koud om lekker buiten te kunnen zitten. Daarom kun je ervoor kiezen om een overkapping in je tuin te plaatsen. Als je kiest voor een overkapping met zijwanden, creëer je een beschutte plek waar het een stuk minder koud is. Als je hier ook nog eens een vuurplaats plaatst, kun je hier lekker even buiten zitten!

Een zithoek met gezellige dekentjes

Voorzie de zithoek onder de overkapping niet alleen van een vuurplaats, maar ook van gezellige dekentjes. Het is ontzettend knus om samen rond het vuur te zitten onder een warme deken met een hete kop thee. Een schapenvacht over de bank of op de grond geeft nog wat extra sfeer aan je wintertuin.

Sfeerverlichting: lantaarns, kaarsen en theelichtjes

In de winter wordt het natuurlijk heel vroeg donker, en sfeerverlichting heb je dus zeker nodig. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een slinger met kleine lampjes, maar fakkels, kaarsen of theelichtjes zijn ook heel gezellig. En als bijkomend voordeel geven ze ook nog wat warmte af! Voor leuke lantaarns, windlichten, kandelaars en kaarsen kun je terecht bij Warentuin.

Groene planten die ook in de winter mooi blijven

In een tuin horen natuurlijk planten, maar de meeste planten laten in de winter hun bladeren vallen. Kies daarom voor planten die ook in de winter hun bladeren gewoon vasthouden. Denk hierbij aan hulst of coniferen. Hiermee creëer je een echte gezellige wintertuin!

Winterse decoraties

Ook wat winterse decoraties mogen natuurlijk niet ontbreken in jouw wintertuin. Heb je gekozen voor een buitenhaard? Dan is het heel leuk om een mand met houtblokken neer te zetten als decoratie.

Nuttig en sfeervol!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden