Tips om inbrekers tegen te gaan

Geplaatst op

Inbrekers worden steeds brutaler en slaan hun slag vaak via de tuin. Dit doen ze met name om het feit dat ze hierdoor vaak beschut aan het ‘werk’ kunnen zonder gezien te worden door eventuele voorbijgangers of buren. Bovendien hebben mensen vaak de neiging om de achterkant van hun woning minder goed te beveiligen en laten ze eerder een raam openstaan aan de achterkant van de woning dan aan de voorzijde. Om je te helpen jouw woning goed te beschermen tegen inbrekers hebben we in dit blog een aantal tips onder elkaar gezet. Het gaat om relatief eenvoudige tips die iedereen zonder enige moeite kan toepassen en niet veel geld kosten.

 Vernieuw je sloten

Een van de belangrijkste voorzorgsmaatregelen die je kunt treffen om inbrekers te slim af te zijn, is het regelmatig laten vernieuwen van je sloten door een professionele slotenmaker, zoals Slotenmaker Amsterdam West. Zowel de sloten op deuren als op ramen kunnen in de loop der tijd beschadigd raken door weeromstandigheden of zelf inbraakpogingen. We raden je dan ook aan om de kwaliteit van je sloten regelmatig te controleren en ze tijdig te laten vervangen. Professionele slotenmaker bieden tegenwoordig vrijwel allemaal de nieuwste sloten met bijvoorbeeld kerntrekbeveiliging, waardoor je maximaal beschermd bent tegen inbrekers.

 Laat altijd een lichtje aan

Naast veilige en kwalitatief hoogstaande sloten, is het van belang om vooral in de avonduren niet te duidelijk te laten zien dat je niet thuis bent. Dit doe je door bijvoorbeeld een lampje aan te houden. Het is echter niet goed voor het milieu en zonde van de energie om de hele dag een lampje aan te houden wanneer je ’s ochtend vroeg al vertrekt. We raden je in dat geval dan ook aan om timers aan te schaffen. Hiermee stel je zeer eenvoudig een tijdstip in wanneer de lampen aan moeten springen, zonder dat je daar zelf ook maar iets voor hoeft te doen.

 Voorkom verstopplekken in de tuin

Grote bomen of struikgewassen in de tuin zorgen voor een natuurlijke en gezellige uitstraling. Toch dienen dergelijke grote planten of bomen als een uitstekend verstopplek voor inbrekers. Zo kunnen ze zichzelf in de avonduren eenvoudig verstoppen en je hele huis verkennen op zwakke plekken. We raden je dan ook aan om te voorkomen dat je zelf (onbewust) verstopplekken creëert voor een inbreker.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden