Tips om het hele jaar door te genieten van je tuin

Geplaatst op

Geniet het hele jaar door van je tuin, door een hoveniersbedrijf in te schakelen! Een hovenier kan je meer vertellen over de bloeitijden en -periodes van verschillende soorten planten. Zo staat er op ieder moment van het jaar iets in bloei, wat de tuin altijd een gezellige uitstraling geeft. Dit is niet de enige reden om voor de hulp van een hoveniersbedrijf te kiezen! Denk bijvoorbeeld ook aan het overzicht die een hovenier je kan bieden, als je een tuin van enkele luxere elementen wilt voorzien. Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om een veranda tegen je woning te laten plaatsen?

Voordelen van een veranda tegen je huis

Een veranda biedt als voornaamste voordeel, dat je veel vaker buiten kunt zitten! Denk bijvoorbeeld aan een zomers buitje, waarbij je niet direct naar binnen hoeft te gaan. Vaak is het mogelijk om de zijkanten van een veranda af te sluiten, zodat je ook beschermd wordt tegen de wind in de herfst. Bekijk hier voorbeelden van veranda’s.

Tip: combineer met een veranda met een terrasverwarmer of een vuurtafel. Beide verwarmingselementen zorgen dat je comfortabel buiten kunt zitten, zonder het koud te krijgen op een herfst- of winterdag.

Zorg voor voldoende groen in de tuin

Bij het inrichten van een tuin waar je het hele jaar van wilt kunnen genieten, is het belangrijk om voor voldoende groen te zorgen. Zeker in de herfst kan een tuin erg dor zijn, wat de uitstraling van een tuin negatief beïnvloedt. Er zijn verschillende planten en struiken, die het hele jaar door een groene kleur hebben. Denk bijvoorbeeld aan een hulst, die het ook in de winter goed doet! Zo behoudt de tuin z’n kleur, waardoor je ook later in het jaar nog van de tuin kunt genieten. Een hovenier kan je hier meer over vertellen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden