Tips voor het aanleggen van een zwembad

Geplaatst op

Een zwembad in de tuin is voor veel mensen een droom. Heerlijk afkoelen in de zomer en misschien wel schaatsen in de winter. Toch durven veel mensen de stap niet te nemen om een zwembad te laten plaatsen. Er zijn natuurlijk ook wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, zoals bijvoorbeeld de reiniging. Verderop in dit artikel lees je hier meer over.

De kosten van een zwembad

De kosten van een zwembad zijn sterk afhankelijk van de grootte van het zwembad dat je wilt laten plaatsen en of je een overdekking wilt of niet. Ook de keuze van het materiaal speelt een rol in de prijs. Gemiddeld kun je uitgaan van een prijs tussen de duizend en tienduizend euro.

Een trap of niet

Van tevoren moet je goed nadenken of je een trap wilt laten plaatsen of niet. Vooral (jonge) kinderen en ouderen kunnen zonder trap wellicht moeilijk uit het zwembad komen. Hier moet je natuurlijk rekening mee houden. Meer info over een zwembad trap is te vinden via https://www.zwembadgigant.nl/intex-zwembadtrap-132-cm-3849

Het onderhouden van je zwembad

Een zwembad in je tuin lijkt natuurlijk geweldig, maar je moet niet vergeten dat dit zwembad ook onderhouden moet worden. Je zwembad verandert anders al snel in een grote modderpoel. Zo moet je regelmatig het blad verwijderen met een net en moet de bodem geregeld schoon worden gemaakt met een bodemzuiger. Ook moet je doormiddel van chloor het zwembad vrij houden van bacteriën.

Een overdekking

Het overdekken van je zwembad zorgt er voor dat je zwembad schoner blijft. Er kan dan immers geen blad of ongedierte in je zwembad vallen. Je hebt in dat geval de keuze tussen een volledige overdekking of het plaatsen van een zeil. Dat laatste is meer werk, maar is ook goedkoper. Bovendien biedt ook een zeil wel volledige bescherming tegen blad en ongedierte. Meer over zwembadoverkappingen en overdekkingen is te vinden via https://www.zwembad-overkapping.com/zwembadafdekking/

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden