Terras aanleggen, welke mogelijkheden zijn er?

Geplaatst op

Om het buitenleven aangenamer te maken kun je een terras aanleggen in de tuin. Hiermee kun je het woonoppervlak uitbreiden, en je creëert opslagruimte aan huis. Er zijn verschillende mogelijkheden bij een terras aanleggen, diverse materialen en aanvullende opties om optimaal te genieten van een nieuw terras. Vergeet ook niet het onderhoud van het terras. Op deze pagina geven we een aantal praktische tips van aanleg tot onderhoud.

 

Terras aanleggen van hout, tegels of beton?

De meest populaire materialen voor een terras aanleggen zijn hout, tegels of beton. Bij hout spreken we van een vlonder, die wordt op een fundering van houten palen gebouwd om het hout te beschermen tegen de ondergrond. Tegels worden doorgaans los gelegd op fijn, geel zand, dit is een goede oplossing in een tuin waar het terras overgaat naar een looppad. Het gieten van beton biedt enorm veel mogelijkheden wat betreft de vorm en afwerking, met gepolierde beton kun je een prachtige uitstraling aan het beton geven.

 

Terrasoverkapping plaatsen

Overweeg voor het terras aanleggen of je ook een terrasoverkapping wilt plaatsen, daar kan direct rekening mee worden gehouden. Vooraf de overkapping plaatsen is eenvoudiger dan na het terras aanleggen. Met een overkapping kun je het hele jaar rond gebruik maken van het terras. Je kunt tuinmeubilair buiten laten staan of bijvoorbeeld fietsen en andere spullen droog stallen.

 

Onderhoud van het terras

Na een terras aanleggen kun je uiteraard buiten gaan genieten van de tuin. Maar ieder terras heeft onderhoud nodig. Hout zal vrijgehouden moeten worden van aanslag, anders kan de oppervlakte glad worden. Hoewel tegels vaak met een hogedrukspuit worden gereinigd kan dit bij een aantal types steen de toplaag aantasten waardoor de slijtage sneller verloopt. Beton is een onderhoudsvriendelijk materiaal, toch zijn ook hier methodes om de oppervlakte schoon en veilig te houden.

 

Laat een terras aanleggen en geniet meer van de tuin en het buitenleven, informeer bij de tuinspecialist naar de mogelijkheden en kosten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden