Steigerbuizen, ideaal voor jouw tuin

Geplaatst op

Als het aankomt op meubelen en andere handige constructies voor jouw tuin wordt vaak aangeraden om aan de slag te gaan met hout. Dit materiaal is stevig en geeft je tuin daarnaast een zeer warme sfeer. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om aan de slag te gaan met andere materialen. Want bijvoorbeeld door steigerbuizen en koppelingen te gebruiken, maak je binnen mum van tijd een mooie toevoeging voor je tuin.

Geef je veranda extra sfeer

Een veranda beschermt je tegen het felle zonlicht en geeft je zelfs de mogelijkheid om lekker buiten te zitten als het regent. Maar het oog wil natuurlijk ook wat. Is je veranda nog wat aan de saaie kant? Dan kan je eenvoudig met steigerbuizen en de bijbehorende koppelingen eenvoudig een stellage maken voor planten. Maar het materiaal is sterk genoeg om er ook meubels van te maken. Denk hierbij aan een frame voor een grote bank. Leg er vervolgens een stevige lattenbodem van steigerhout  in en daarboven weer een groot matras. Zo heb je alle ruimte om buiten lekker te ontspannen.

Laat de planten groeien

Groeien de planten in jouw tuin niet zo hard, omdat ze niet voldoende beschermd worden tegen de weersinvloeden en insecten? Dan los je dat heel eenvoudig op door een tuinkas te maken van steigerbuizen en koppelingen. Het fijne van deze techniek is dat je door de verschillende koppelingen helemaal de vrijheid hebt in je ontwerp. Je kan dus gerust afwijken van de standaardvorm van een huisje. Vind je het te veel werk om een kas te bouwen? Dan is het ook nog mogelijk door met de steigerbuizen een vierkante overkapping te maken waar je een stuk folie aan bevestigt. Op deze manier kan je het ook eenvoudig verplaatsen in je tuin.

Stevig speeltoestel

Speeltoestellen in de tuin zijn natuurlijk hartstikke leuk voor de kinderen. Als je deze in winkel aanschaft, zal je zien dat het vrij prijzig is. Daarom is het ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan. Daarnaast kan je het speeltoestel helemaal naar je eigen hand maken. Steigerbuizen zijn ontzettend stevig. Combineer het met hardhout en je hebt een stabiel speeltoestel in je tuin. Heb je wat materiaal over? Maak dan nog een leuk meubel voor jezelf, bijvoorbeeld een tafel waar de barbecue precies op past.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden