Simpele tips om geld te besparen op de energierekening

Geplaatst op

Veel mensen zetten de verwarming weer aan in de winter, wat er voor zorgt dat ze een hoge energierekening krijgen. Een handige manier om dit tegen te gaan is door te investeren in  spouwmuurisolatie. Wij raden hiervoor de partij Termokomfort.nl of Koston.nl aan. Verder zijn er veel manieren om de energierekening te verlagen. Wist je bijvoorbeeld dat als je de thermostaat verlaagd met één graden, je een besparing krijgt van zo’n € 60,- per jaar? Ook helpt het om de verwarming op tijd uit te zetten en uit te laten wanneer je niet thuis bent.  Hieronder volgen 3 tips om nog meer geld te besparen op je energierekening.

Tip 1: cv-ketel onderhouden

Een handige manier om geld te besparen is door je cv-ketel te onderhouden. Hierdoor gaat de ketel langer mee en ben je dus jaarlijks minder geld kwijt aan de cv-ketel. Ook goed om te controleren is te kijken op welke stand de cv-ketel staat. Bij het plaatsen van de cv-ketel wordt deze vaak op ‘comfort’ gezet. Dit betekent dat de warmtewisselaar altijd warm is en direct warm water kan leveren. Veel moderne cv-ketels beschikken ook over een eco-stand. Dit betekent dat de ketel er wat langer over doet om het water op temperatuur te krijgen, maar dus niet continu bezig is met het water warm te houden. Een goede keuze voor je portemonnee.

Tip 2: de thermostaat

We zijn gewend om de thermostaat op een standaard temperatuur in te stellen.  Zoals net al aangegeven kun je eenvoudig geld besparen door deze standaard iets lager in te stellen. Wat een nog grotere besparing oplevert is door de verwarmingen uit te zetten in ruimtes waar niemand aanwezig is. Wat men vaak vergeet is de thermostaat lager zetten ruim voordat ze naar bed gaan. Doe je dit pas op het moment dat je gaat slapen, dan verwarm je nog een lange tijd de kamer waar je je in bevind. Door de thermostaat een uur van tevoren uit te zetten, kan je eenvoudig zo’n  € 40,- per jaar besparen. Moderne thermostaten hebben vaak een klokfunctie: hiermee stel je eenvoudig in wanneer de temperatuur omhoog of omlaag moet. Ga je dagelijks om 10 uur naar bed? Stel de thermostaat dan zo in dat hij om 9 uur de temperatuur omlaag zet.

spouwmuurisolatie

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden