Prachtige bomen door de juiste boomverzorging

Geplaatst op

Je kent ze vast wel, van die prachtige, grote bomen. Bomen met een dicht bladerdak, een enorm schaduwbereik en een mooi gevormde boomkroon. Bomen kunnen van nature zo mooi worden, maar vaak komt er een heleboel verzorging aan te pas. Door een boom op de juiste wijze te verzorgen garandeer je namelijk dat de boomkroon geen vreemde vorm krijgt, dat er geen takken groeien op allerlei vreemde plaatsen en dat de boom geen gevaar oplevert voor zijn omgeving. Door een boom regelmatig te snoeien en onbelangrijke takken te verwijderen, groeit de boom op de juiste wijze en creëer je een prachtige boom die honderden jaren kan blijven staan.

Wat is boomverzorging

Boomverzorging is een vrij breed begrip. Onder boomverzorging valt het planten van bomen, het snoeien van bomen, het controleren van bomen op ziektes, het kappen van bomen, het verplaatsen van bomen en het verankeren van bomen. Een boom moet vanaf het moment dat hij geplant is regelmatig gecontroleerd worden op ziektes, zodat een eventuele ziekte snel ontdekt wordt, en ook snel behandeld kan worden. Door er op tijd achter te komen dat de boom een ziekte heeft, voorkom je dat hij gekapt moet worden. Echter, niet alle boomziektes zijn te genezen. In een dergelijk geval is het verstandig om de boom te kappen, zodat hij geen gevaar oplevert voor zijn omgeving. Naast het regelmatig controleren op boomziektes, moet een boom ook regelmatig gesnoeid worden. Door een boom regelmatig te snoeien voorkom je dat hij de verkeerde kant opgroeit. Soms kan het voorkomen dat een boom vanwege zijn geringe grootte verankert moet worden. Het verankeren van een boom voorkomt dat deze door harde wind scheef gaat groeien of zelfs geheel omwaait. In sommige gevallen kan het voorkomen dat een boom in de weg staat, omdat er een nieuw terrein wordt aangelegd bijvoorbeeld. Als het een gezonde boom betreft is het jammer om deze te laten kappen. In een dergelijk geval zou je ervoor kunnen kiezen om de boom te laten verplaatsen. De boom wordt dan met wortel en al uit de grond gehaald en op een andere locatie weer in de grond geplant. Dat kan op hetzelfde terrein, maar ook op een geheel andere locatie.

Huur een professional in

Een goede boomverzorging is dus van groot belang. Door bomen op de juiste wijze te verzorgen, zorg je ervoor dat een boom honderden jaren kan blijven staan. Heb je zelf weinig tot geen ervaring met het verzorgen van bomen? Dan is het aan te raden om een professioneel boomverzorgingsbedrijf in te huren. Zo breng je jezelf en anderen niet in gevaar en weet je zeker dat jouw boom op de juiste wijze verzorgd wordt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden