Planten in je huis of kantoor – waar moet je op letten?

Geplaatst op

Planten zijn al jaren een belangrijk onderdeel van het interieur. Het is namelijk een van de eenvoudigste en gezondste manieren om wat meer kleur aan je inrichting te geven. Tegenwoordig wordt er wel meer nagedacht over welke soort plant in de kamer staat en is het een centraal onderdeel van een goed doordacht interieur. In deze blog kijken we naar 5 manieren om het groen in je interieur het beste tot zijn recht te laten komen.

Grote planten in je interieur

Zogenoemde ‘oversized’ planten zijn perfect om een statement te maken, zonder jezelf direct vast te leggen aan een uitgesproken kleur. Dit soort grote planten zijn esthetisch het best in een minimalistisch interieur, omdat het anders te druk kan worden. Door de grootte van de plant is de stijl van de pot net zo belangrijk als de plant zelf. Kijk naar het totaalplaatje van je interieur en vraag jezelf af of de pot moet opvallen of juist niet. Verander je vaak de indeling van je meubels en wil je jezelf een hoop moeite besparen? Koop dan een verrijdbare plantenbak, waarmee je altijd flexibel blijft!

Kleine planten in je interieur
Het mooie van kleine planten is dat ze veelzijdig zijn en overal in huis of op kantoor geplaatst kunnen worden. Van de vensterbak tot aan het bureau en de kantine. Kies vooral voor planten die weinig water en zorg nodig hebben, zeker als je er veel gaat plaatsen. Een veelvoorkomende plant om de badkamer op te fleuren is een Aloë Vera. Naast de gezondheidsfactoren hebben ze aan de luchtvochtigheid van de badkamer genoeg om jarenlang te floreren.

Creatief met behang

Ga een stap verder met de tuintrends en neem een behang met een motief van bloemen en planten. Het is wel belangrijk om de rest van je interieur hier goed op af te stemmen, om te voorkomen dat het heel druk wordt. Zorg dat je het groen in het behang goed naar voren laat komen en match het met bijvoorbeeld de sierkussens op je bank.

‘Groene’ accessoires

Vind je een behang te ver gaan? Kies dan voor plant-gerelateerde accessoires in huis om de sfeer en uitstraling te veranderen. Kussens met een bladermotief zijn steeds populairder aan het worden, net als de ‘bamboe-look’ bij kleiner meubilair, zoals bijzettafeltjes. Tegenwoordig zijn er een hoop interieurwinkels die deze trend ook omarmen, waardoor je ook hier enorm veel keuzemogelijkheden hebt.

Coördineer je kleuren

Het is al eens voorbij gekomen, maar het totaalplaatje van je inrichting is het belangrijkste. Is het mogelijk om een gehele kamer te transformeren, of heb je al bepaalde objecten die de aandacht trekken? Hou hier goed rekening mee voordat je planten, bakken, meubels, kussens en andere accessoires gaat aanschaffen.

Gerelateerde berichten

Wat doet een hovenier Eindhoven zoal?

Een hovenier is een professional die zich bezighoudt met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen, parken en andere groene ruimtes....

Lees meer

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden