Nieuwbouwtuin inrichten? Lees eerst even dit!

Geplaatst op

Binnenkort wordt jouw nieuwbouwwoning opgeleverd. Of misschien is deze al opgeleverd. Spannend en leuk tegelijk. Zodra je bezig gaat met jouw nieuwbouwwoning komt daarbij het e.e.a. om de hoek kijken. Je moet nadenken over de indeling van je tuin, het ontwerp, welke tegels je wilt, welke bloemen en planten er moeten komen en ga zo maar door. Maar voordat je hiermee aan de slag gaat, moet je eerst jouw tuin klaar maken om ermee aan de slag te kunnen. Wij leggen je uit in dit artikel wat er precies moet gebeuren.


Wat moet er precies gebeuren voordat je aan de slag gaat?

Bij nieuwbouw hebben allerlei machines en kranen rondom je huis gereden. Dat betekent dat de grond flink “aangereden” is. Als je dan direct met je tuin aan de slag gaat, kan het water niet goed weglopen en zullen bloemen en planten moeilijker groeien omdat de grond één grote massa is geworden. Daarom moet je tuin eerst omgespit worden. Je kunt dit met de hand doen, maar je kunt hiervoor ook een grondverzetbedrijf inschakelen dat het grondverzet voor je uit handen kan nemen.

 

De grond afgraven

Vervolgens moet de grond worden afgegraven als je tegelwerk of gras in je tuin wilt hebben. Deze grond moet worden afgevoerd en uiteraard moet de grond weer worden aangevuld met nieuwe grond. Je kunt dit doen met bijvoorbeeld wit zand voor tegelwerk of aarde dat geschikt is om in te zaaien. Het is gebruikelijk om ongeveer 20 centimeter van je grond af te graven en af te voeren. Deze grond moet dan weer worden opgevuld met het zand dat je nodig hebt.

 

Als je deze stappen hebt uitgevoerd, is tuin klaar om mee aan de slag te gaan. Dus: je kun vanaf nu het tegelwerk aan gaan brengen, het gras zaaien, kunstgras aanleggen of de bloemen en planten een plek geven in je tuin. Veel succes gewenst!

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden