Maak zelf een overkapping voor je tuin

Geplaatst op

Om je plantjes bescherming te bieden tegen weer en wind, kan je een tuinkas aanschaffen. Maar er zijn natuurlijk ook nog andere oplossingen wat dat betreft. Een voorbeeld hiervan is een tuinoverkapping. Dit is niet alleen heel erg handig om al het groen te beschermen, maar is ook nog eens prettig voor jou. Zo kan jij rustig buiten op je terras zitten, zonder last te hebben van de brandende zon of van de stromende regen. Er zijn een aantal manieren waarop je een overkapping kunt maken.

Zorg voor een goede fundering

Als je graag een overkapping in je tuin wilt, is het verstandig om te beginnen met een fundering. Deze constructie moet namelijk heel wat kilo’s dragen. In sommige gevallen is er al een houten fundering aanwezig. In dit geval is het verstandig om de kwaliteit van het hout te controleren en het materiaal te voorzien van een nieuwe laag lak of beits. Is de fundering aan vervanging toe of moet je nog beginnen met bouwen? Online zijn er voldoende handleidingen te vinden hoe je dit precies aanpakt. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om de werkzaamheden uit te laten voeren door een specialist. Bijvoorbeeld als je kiest om een fundering van beton te laten storten.

Aan de slag met golfplaten

Wil je graag een doorzichtig dak? Dan kan je de overkapping (laten) bedekken met golfplaten. Golfplaten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals cemfort golfplaten en glasheldere golfplaten. Deze platen zijn licht van gewicht en zeer compact. Zo is het geen enkel probleem om het materiaal mee te sjouwen op de ladder en vervolgens op de fundering aan te leggen. Zorg voor en goede overlapping van de platen, zodat er geen kale plekken ontstaan in het dak. Met welke middelen je de golfplaat bevestigt, hangt van het materiaal af. Maar doorgaans zijn dit nagels met doppen of stevige spijkers met een onderring. Verder is het ook mogelijk om glasplaten of riet aan te brengen op de overkapping.

Voeg extra sfeer toe

Het is heerlijk om tijdens mooi weer onder de overkapping te zitten. Maar wat decoratie maakt de sfeer natuurlijk helemaal compleet. Kan je geen genoeg krijgen van al het groen in je tuin? Hang dan ook wat hangplanten op aan de overkapping zelf en voeg wat lichtslingers toe. Maar ook meubelen zoals een tuinhaard of een loungeset zijn een leuke toevoeging. Op deze manier heb je ook een knusse woonruimte buiten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden