Maak uw blokhut klaar voor de lente

Geplaatst op

De lente staat weer voor de deur, en uw tuin kan weer een opfrisbeurt gebruiken. Niet alleen uw tuin heeft een voorjaarsinspectie nodig, ook uw blokhut heeft een voorjaarsinspectie nodig. Neerslag en winter zorgen namelijk ook voor vuil en bladeren op uw blokhut. Net zoals het tuinseizoen, begint ook het seizoen van de blokhut weer in het voorjaar. Wilt u weten wat u kunt doen om uw blokhut klaar te maken voor de lente? Lees dan verder.

 

Schoonmaken van de blokhut

Als eerste kunt u beginnen met het schoonmaken van de blokhut. Niet alleen alles opruimen wat aan de binnenkant staat, maar ook het schoonmaken van de blokhut zelf. Verwijder spinnenwebben, maak het binnen stofvrij, lap de ramen en laat vooral de zon binnen! Denk ook aan eventuele dakgoten, zorg ervoor dat hier ook vuil en bladeren van wordt verwijderd. Daarna kunt u ook nog de buitenkant schoonmaken, zodat uw blokhut er weer fris en als nieuw uitziet!

 

Schilderen en controleren op reparaties

Na het schoonmaken van de blokhut kunt u gaan controleren op reparaties. Neem de tijd om alle onderdelen te controleren op eventuele beschadigingen, houtrot of schimmel.  Eventuele beschadigingen et cetera kunt u vervolgens repareren en herstellen.

 

Als u eventuele reparaties hebt gedaan, kunt u eventueel uw blokhut schilderen. Dit kunt u doen als de kleur bijvoorbeeld is vervaagd of als u simpelweg bent uitgekeken op de huidige kleur van de blokhut. Een nieuw, fris tintje doet het lentegevoel zeker ten goede.

 

Uw blokhut inrichten

Tot slot blijft natuurlijk het leukste werk over: de blokhut opnieuw inrichten! De tuinsets kunnen weer tevoorschijn gehaald worden, en u kunt alles weer gaan decoreren. Geef ook uw tuinsets even een opfrisbeurt. Even een sopje en een doekje zodat uw tuinset weer fris is om te gebruiken in de lente. Als u een tuinset heeft van bijvoorbeeld hout en riet, dan moet u het geschikte middel gebruiken om deze schoon te maken.

 

Heeft u na het lezen ook de lentekriebels te pakken en wilt u een blokhut aanschaffen? Woodpro verkoopt kwalitatief goede blokhutten voor een scherpe prijs! Laat u inspireren en kijk eens rond op de website!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden