Last van mollen? 3 simpele tips om ze te verjagen

Geplaatst op

Geniet jij ook zo van je strakke gazon? Het is zonde als mollen je tuin overhoop halen. Vooral bij nieuwbouwwoningen op velden komen de beestjes vaak langs. Heb jij op dit moment last van mollen? Er zijn een aantal dingen die je kunt proberen om ze te verjagen of te bestrijden. Zo hebben ze een hekel aan trillingen en bepaalde geuren. Wij zetten drie simpele tips voor het verjagen van mollen op een rij. 

Geluiden en trillingen

Om mollen uit je tuin te verjagen, kun je bepaalde geluiden en trillingen gebruiken. Een professionele mollenjager heeft een apparaatje waarmee hij om de zoveel seconden een trilling geeft aan de gangen van de mollen. Aangezien mollen hier een hekel aan hebben, zullen ze meteen vertrekken. Je kunt ook zelf aan de slag gaan met een fles. Zet een omgekeerde fles in de molshoop en als de wind erlangs raast, zal dit een vervelend geluid voor de mol opleveren. 

 

Carbid om mollen te bestrijden

Je hebt vast wel eens gehoord van carbid. Dit wordt vaak geschoten tijdens de jaarwisseling, maar kan ook worden gebruikt om mollen te bestrijden. Leg in een van de tunnels van de mol een paar stukjes carbid en vervolgens giet je er water overheen. Als carbid met water wordt gemengd, ontstaat er namelijk een gas met een bepaalde geur. Mollen hebben een grote hekel aan deze geur en zal daarom snel een ander plekje gaan zoeken. Als je geen carbid hebt, kun je een geurmiddel tegen mollen in de winkel kopen. 

 

Mollen vangen

Heb je alles geprobeerd om de mollen te verjagen, maar heeft niks gewerkt? Dan kun je de beestjes proberen te vangen. Er zijn speciale mollenklemmen die je in een gang kan plaatsen. Als de mol erover heen loopt, slaat de klem dicht. Voordat je een mollenklem aanschaft, is het belangrijk dat je weet hoe je deze moet gebruiken. Als de klem verkeerd wordt gezet, kan dit namelijk onnodig leed voor de mol veroorzaken en dit is natuurlijk niet gewenst. Informeer daarom van tevoren naar het gebruik van de mollenklem en zoek informatie op internet. 

Gerelateerde berichten

Wat doet een hovenier Eindhoven zoal?

Een hovenier is een professional die zich bezighoudt met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen, parken en andere groene ruimtes....

Lees meer

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden