Kweeklampen van LED

Geplaatst op

Een kweeklamp die acht uur per dag moet branden om de plant die er onder staat te laten groeien, kan een behoorlijke kostenpost zijn. Het is daarom goed om te kijken of deze kosten omlaag kunnen door led kweeklampen te gebruiken. Het voordeel van led verlichting is dat de kosten in gebruik lager zijn dan de kosten van een andere lamp. Het nadeel is dat de aanschaf van led verlichting wel hoger is maar doordat het langer meegaat, is het dat meer dan waard. 

Voordelen

Als je ervan uitgaat dat de gemiddelde duur die een Growlight (de internationale benaming voor een kweeklamp) brandt acht uur is, dan is het verschil in kosten aanzienlijk. Daarnaast is het bij het kweken bekend dat afhankelijk van de fase waarin de plant zich bevindt, meer of juist minder licht noodzakelijk is. Een led kweeklamp is vaak ook leverbaar met een dimmer zodat de gewenste sterkte afgestemd kan worden op de groeifase van de plant. Hierdoor is de kans dat de plant te weinig of te veel licht krijgt kleiner. 

 

Tulpen, Knoppen, Bloemen, Bloom, Bloesem, Bedektzadigen

Uiterlijk 

Als je een kweeklamp in je kamer nodig hebt dan is het uiterlijk van de lamp ook belangrijk. Door het toepassen van de techniek van de led verlichting is het model wat gebruikt kan worden steeds meer geïntegreerd in de woonomgeving en is de verlichting geen storend element in de woonkamer. Hierdoor is het steeds eenvoudiger om planten die veel licht nodig hebben en daarnaast ook de warmte van het huis willen, te kweken en te laten groeien in je huis zodat de bijzondere exemplaren ook goed tot hun recht kunnen komen.

 

Viooltje, Bloemen, Tuin, Violet, Bloom, Bloesem

Bijkomende voordelen

Een led lamp geeft minder warmte af waardoor de kans op het verbranden van de plant afneemt. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat bij een led kweeklamp de kans op uitdrogen bij een plant minder is dan bij een andere vorm van verlichting. Het derde punt wat een voordeel is, is het feit dat de voedingstoffen die een plant extra krijgt toegediend om goed te kunnen groeien bij een led kweeklamp minder hard nodig zijn. Als je dus op zoek bent naar een kweeklamp dan is een exemplaar die led verlichting heeft absoluut het overwegen waard. 

Gerelateerde berichten

Wat doet een hovenier Eindhoven zoal?

Een hovenier is een professional die zich bezighoudt met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen, parken en andere groene ruimtes....

Lees meer

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden