Kunstgrasveld onderhouden

Geplaatst op

Het klinkt misschien vreemd, maar ook kunstgras moet zo en nu en dan onderhouden worden. Je hoeft er natuurlijk niet overeen met een grasmaaier, maar om ervoor te zorgen dat het kunstgras er goed uit blijft zien zul je toch af te toe even wat actie moeten ondernemen. Het belangrijkste hierbij is dat je het kunstgras schoonhoudt en ook onderhoudt met de juiste hulpmiddelen. Je hoeft niet bang te zijn dat het veel werk kost, want in verhouding met een normaal gazon ben je zo klaar.

 

Borstelen van het gazon

Om de kwaliteit van het kunstgrasveld goed te houden moet het ook af en toe worden schoongemaakt. In de winter moet het blad en eventuele takken verwijderd worden en ondanks dat het kunstgras is bestaat de kans dat er mos gaat groeien op het gazon. Het kunstgrasveld moet zo nu en dan worden geborsteld om de sprieten van het gazon niet plat te laten worden. Als er veel op het gazon gelopen wordt is er namelijk kans dat het wordt platgedrukt. Als het gras dan voor langere tijd plat ligt en er nog steeds veel op gelopen wordt dan is de kans groot dat er slijtageplekken in het gazon komen.

 

Schoonmaken

In tegenstelling tot een natuurlijk grasveld moet je een kunstgrasveld ook reinigen. Je wilt graag de frisse groene kleur behouden en door het gebruik van het gazon krijgt vuil genoeg de kans om zicht tussen het gras te nestelen. Het schoonmaken van het kunstgrasveld kan gewoon met een emmer met sop. Je kunt het gazon dan schoonboenen zodat het weer fris en groen lijkt. Als je dit nog teveel werk vindt en nog minder onderhoudt, wilt aan jouw kunst gazon dan zijn er ook speciale machines op de markt waarmee je gemakkelijk een kunstgrasveld kunt onderhouden en reinigen.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden