Kettingzaag; aanrader of niet?

Geplaatst op

Heb je een grote boom in de tuin staan waar je van af wilt? Neemt deze boom simpelweg te veel ruimte in? Of word je gek van de bladeren die van deze boom af vallen? Met een kettingzaag ben je in staat om op een gemakkelijke en snelle manier deze boom volledig te verwijderen.

In dit artikel zoomen we nader in op de vraag of de aanschaf van een kettingzaag verstandig is of niet. Hierbij kijken we onder andere naar de voordelen die een kettingzaag met zich mee brengt. Ook wordt er gekeken naar het prijskaartje van een kettingzaag. Daarbij leggen we focus op de kettingzagen van één merk Kibani.

 

De voordelen

Een kettingzaag brengt enkele voordelen met zich mee die als een paal boven water staan. Met andere woorden; deze voordelen zijn duidelijk.

Het eerste voordeel heeft betrekking op het gemak. Met een kettingzaag ben je in staat om een boom of tak volledig weg te zagen. Hierbij doet de krachtige motor van de kettingzaag al het werk voor je. Je hoeft enkel en alleen de kettingzaag vast te houden en deze de juiste richting op te bewegen. Het gebruiksgemak is dus optimaal bij een kettingzaag.

Een ander voordeel is de snelheid waarmee een kettingzaag werkt. Je hebt in een kort tijdsbestek een volledige boom of meerdere takken weggewerkt. Ook hierbij geldt weer het volgende; je hoeft er zelf amper iets voor te doen.

Ook is het erg prettig dat een kettingzaag een lange levensduur heeft. Als je een goede kettingzaag aanschaft, kan je hier nog jarenlang van genieten. Al met al is een kettingzaag een slimme aankoop met het oog op de toekomst.

 

De kosten

De aanschaf van een kettingzaag is een eenmalige uitgave. Het is daarbij uiteraard wel van belang dat de uitgave zo laag mogelijk blijft. Met de kettingzagen van Kibani is dat mogelijk. Deze kettingzagen kosten tussen de 40 en 90 euro. Het onderscheid in de verschillende kettingzagen wordt gemaakt door onder andere het vermogen van de motor en de grootte van het zaagblad.

In vergelijking met andere elektrische gereedschappen valt de aanschafprijs van een kettingzaag dus mee. Het is echter ook belangrijk dat je nadien nog onderhoud aan de zaag uitvoert.

Hiervoor zijn er speciale onderhoudsmiddelen op de markt verkrijgbaar. Het merk Agealube heeft meerdere soorten oliën, waarmee de motor en de zaag optimaal gesmeerd worden. Dit zorgt uiteindelijk voor een langere levensduur.

 

Conclusie

Terugkomend op de vraag uit de titel van dit artikel; Is de aanschaf van een kettingzaag aan te raden of niet?

Het antwoord hierop is redelijk eenduidig; ja dat is een aanrader. Een kettingzaag neemt je veel werk uit handen, terwijl de aanschafprijs niet exorbitant hoog is. Je hebt dus voor een mooi bedrag een uitermate handig en krachtig product tot je beschikking.

Na de aanschaf van een kettingzaag kan je gemakkelijk, snel en veilig de bomen en takken verwijderen. Wat wens je nog meer? Vergelijk de verschillende kettingzagen rustig en maak uiteindelijk de juiste keuze.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden