Je tuin klaarmaken voor de zomer

Geplaatst op

Wanneer de herfst en de winter eindelijk hun einde genaderd hebben en er staat eindelijk weer mooi weer op de voorspellingen, wordt het toch weer tijd om de tuin weer zomerklaar te maken, zodat je er lekker van kunt genieten wanneer het dan zo ver is. Voor de winter heb je waarschijnlijk zoveel mogelijk meubels opgeborgen en daarnaast zal de vloer wat viezig zijn geworden en grote kans dat er niet zoveel leven meer over is in de planten die je in je bakken gedaan hebt in het vorige voorjaar. Het is lekker om je tuin weer om te toveren tot een fijne plek waar jij veel tijd door kunt brengen in de zomer. Doe dit niet te vroeg, zodat je zeker weet dat er geen sneeuw meer komt, het blijft tenslotte een gek klimaat.

Je tuinmeubels schoonmaken

Afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die jij tot je beschikking hebt, heb jij waarschijnlijk de tuinmeubels opgeborgen. Misschien heb je de meubels zo dicht mogelijk bij elkaar gezet en bedekt met een zeil of heb je de ruimte in de schuur vrij kunnen maken om de tuinmeubels hierin te kunnen zetten. Wanneer het tijd is om de tuin klaar te maken voor de zomer is het handig wanneer jij jouw Wicker tuinset even goed schoon spuit om alle ongedierte die er in de winter hun intrek genomen hebben hieruit te verdrijven en te zorgen dat alle stof of andere viezigheid zullen verdwijnen. Doe dit ook goed bij de tuinkussens.

white table with brown wicker chair beside plants

Een frisse basis

Het is een stap die je misschien beter kunt doen voordat je de tuinmeubels op hun plek gezet heeft, maar het is wel een goede klus om voorafgaand aan het voorjaar te doen. Met een hogedrukreiniger de tegels schoonmaken. Vaak hebben deze een aanslag en ziet het er niet meer zo fris uit. Wanneer je de tegels allemaal schoon hebt, ziet je tuin er vast alweer een heel stuk beter uit en heb je een frisse basis voor de tuinmeubels en nieuwe kleurrijke plantjes die je tuin extra sfeer geven.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden