Houten jaloezieën monteren: het stappenplan

Geplaatst op

Horizontale jaloezieën zijn eenvoudig te installeren. Een schroevendraaier is alles wat nodig is om uw goedkope houten jaloezieën te installeren, of voor een eenvoudigere installatie kunt u een draadloze schroevendraaier gebruiken, of een boormachine met een boorkop. Voordat je begint, pak je je jaloezieën en bevestigingsmateriaal zorgvuldig uit. Om vertrouwd te raken met de inhoud van je doos, controleer de gedrukte instructies die bij je product zijn geleverd.

Stappenplan montage houten jaloezieën

Stap 1:  Begin je installatie door de montagebeugels aan de bovenkant van het raam te plaatsen, weg van het glas. Voor de eenvoudigste montage raden wij je aan om de beugels helemaal tot aan de voorkant van je raamopening te plaatsen.

Stap 2:  Om het gemakkelijker te maken om je schroeven te bevestigen, maak je startgaten door een schroef met een hamer in twee zijbeugelgaten te tikken. Bevestig twee schroeven om de eerste beugel te bevestigen. Installeer de rechter zijbeugel en eventuele extra steunbeugels die bijgeleverd kunnen worden.

Stap 3:  Klik vervolgens de meegeleverde zijafschermingsklemmen over de voorste lip van je hoofdrail voordat je het rolgordijn monteert. Plaats je zijafschermingsklemmen gelijkmatig over de bovenkant van het rolgordijn en vermijd contact met het mechanisme in de bovenkant van het rolgordijn.

Stap 4:  Schuif je hoofdsteun in de beugels, deze moeten er gemakkelijk in kunnen. Sluit de afdekkingen van je beugels volledig af door met je duimen op de onderkant van je beugel te drukken, terwijl je het voorste deel van je beugel laat zakken tot de afdekking vastklikt.

Stap 5:  Om je installatie te voltooien, klik je de zijafscherming in je voorgemonteerde clips, eerst boven en dan onder.

Stap 6:  Eindig met het laten zakken en testen van je nieuwe jaloezieën. Om je jaloezieën te laten zakken, trek je het koord naar het midden van de jaloezieën toe en hef je langzaam je hand op terwijl je het koord vasthoudt. Om je jaloezieën op te tillen, trek je het koord onder elke hoek van je jaloezieën weg.

Stap 7:  Om je jaloezieën te kantelen, komt je jaloezieën met een kantelkoord of houten staaf. Trek aan het kantelkoord of draai de houten stasafom de lamellen in de gewenste hoek te openen en te sluiten.

En dat is het. Mocht je nog vragen hebben over de installatie van je jaloezieën, bel ons dan even op. Zo eenvoudig is het.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden