Hoe kan jij energie besparen?

Geplaatst op

In en rondom je huis wordt dagelijks veel gebruik gemaakt van energie. Energiekosten zijn dan ook van de grootste kostenpost van een woning. Het is dus slim om hierop te besparen. Hieronder volgen enkele tips om rondom jouw huis te besparen op energie.

 

Laat zonnepanelen instaleren

Zonnepanelen op je dak is een slimme manier om energie te besparen. Je produceert immers je eigen energie. Naast dat het goed is voor het milieu, zijn zonnepanelen ook goed voor het klimaat. Het is een grote investering die je na een paar hebt terugverdiend. Na dat je de investering eruit hebt, wek je gratis stroom op. Dit merk je natuurlijk terug op je eindrekening. Daarnaast worden zonnepanelen steeds goedkoper door de steeds beter wordende technologieën. Het ook mogelijk om een subsidie aan te vragen bij de gemeente waar je woont. Hierdoor krijg je een deel vergoed voor de aanschaf van zonnepanelen. Daarbij komt ook kijken dat je btw die je over zonnepanelen hebt betaald, terug kan ontvangen. Wek je te veel energie op? Dan wordt deze energie geleverd aan het elektriciteitsnet. Hiervoor krijg je een bedrag terug. 

 

Ga voor LED verlichting

Naast dat je veel kan besparen met zonnepanelen, is het ook handig als je minder energie nodig hebt. LED verlichting is daarbij een ideale oplossing. LED verlichting is namelijk heel zuinig. Een LED lamp is ruim 90 procent zuiniger dan een gloeilamp. Een ander bijkomend voordeel is dat waar een gloeilamp of spaarlamp even tijd nodig heeft om op zijn volle licht capaciteit te komen, heet LED verlichting daar geen last van. LED lampen hebben ook veel langere levensduur dan andere lampen. Heb je dus nog gloeilampen of spaarlampen in huis? Dan doe je er goed aan om deze te vervangen, ook al doen de oude lampen het nog perfect. Op langere termijn zal je van meer voordeel genieten. 

 

Isoleer je woning

Iets wat vele mensen nog onderschatten is het goed isoleren van je woning. Wanneer je last hebt van tocht, kou en een vochtige woning, is het slim om je woning te isoleren. Door je woning te isoleren zorg je ervoor dat de warmte langer in je woning blijft hangen. Naast dat het je huis behaaglijker maakt komen er nog twee andere voordelen bij kijken. Na het isoleren van je woning, stijgt je woningwaarde meteen. Het is dus niet alleen handig voor nu, maar ook voor wanneer jij je huis in de toekomst zal verkopen. Daarnaast is het isoleren van je woning ook zinvol voor mensen met gezondheid klachten. Zonder isolatie heb je namelijk meer kans op schimmels door het vocht en huisstofmijten. Huisstofmijten verspreiden allergenen. 

 

Voorkom sluipverbruik

Waar veel mensen niet bij stilstaan is het sluipverbruik in hun woning. Sluipverbruik is het energiegebruik van apparaten waarvan de stekker nog in het stopcontact zit of op stand-by staat. Vele mensen weten niet dat in deze situaties de apparaten nog steeds energie verbruiken. Heeft het apparaat een uitknop? Doe dan het apparaat volledig uit. Gebruik je bepaalde apparaten niet lang? Trek dan de stekker er volledig uit. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden