Hoe creëer je een duurzame tuin?

Geplaatst op

Een tuin is een plek om tot rust te komen. Met wat geluk is er nog ruimte over voor een mooie moestuin. Het is ideaal om een mooie mix te krijgen van de verschillende onderdelen in een tuin. Tuinmeubelen van Fonteyn op het terras horen hier natuurlijk ook bij. Het geheel van alle onderdelen zorgt samen voor een geweldige tuin. Zorg ook voor onderdelen om een duurzame tuin te hebben. Wat? Laten we onze tips delen. 

Voederhuisjes en insectenhotels

Het is mooi om een insectenhotel te hebben voor lieveheersbeestjes, graafwespen, bijen en vlinders. Deze insecten zorgen voor een bestuiving van alle bloemen in de tuin. Het is de basis om een ecologisch evenwicht. Een insectenhotel zorgt voor een grote biodiversiteit in de tuin. Het is prettig en duurzaam, omdat het niet nodig is om (zoveel) bestrijdingsmiddelen te gebruiken. 

 

Wormenbakken en een groente, fruit en tuinafval kip? 

 

Wanneer het kan is het goed om een kippenhok te nemen. Ze kunnen vaak gemakkelijk overleven van al het groenafval wat je hebt in de keuken. Het is mooi om wat levende kippen in de tuin te hebben die alles opscharrelen. Het is daarnaast ook lekker om een eitje te eten! Het is wel belangrijk om voldoende ruimte in de tuin te hebben. Anders wordt het een rommeltje. Een alternatief op de kippen is een bak vol met wormen. Ook daar kun je het keukenafval in doen. De wormen zullen het opeten. 

 

Een regenton

 

Een duurzame tuin kan simpelweg starten met een regenton. Vang het water op om in de drogere periodes te gebruiken voor in de tuin. Het regenwater is gezond voor de tuin en ook te gebruiken om de auto te wassen of de ramen. Een mooie regenton is ook nog een ware aanwinst voor de tuin. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden