Het onderhouden van de tuin

Geplaatst op

Voor veel mensen is de tuin een plek om zich terug te trekken. Lekker een kopje koffie drinken in de zon of een barbecue-avond met vrienden is ook bijzonder populair. Je wilt natuurlijk wel dat de tuin er dan goed bij ligt. We zullen een paar zaken bij langs gaan om een beter beeld te krijgen wat er allemaal nodig is voor het onderhoud van een mooie tuin.

 

Neem mooie bloemen mee naar binnen

Je moet nu niet elk bloem die je mooi vindt plukken en in een vaas gaan zetten. Er zijn namelijk tal van bloemen die hier niet tegen kunnen. Ze kunnen niet goed op een vaas staan, omdat ze dan stuk gaan. Of ze worden anders van structuur. Dit zou natuurlijk zonde zijn. Hoe de verwerking van snijbloemen precies in zijn werk gaan. Is misschien wel het beste bij een hovenier te vragen, die zal precies weten wat er allemaal wel kan en wat juist niet.

 

Bomen zijn kwetsbaar

Een boom ziet er sterk uit en lijkt geen extra hulp nog te hebben. Niets is minder waar, want sommige bomen hebben wel degelijk boombescherming nodig. In de winter kan het namelijk zo koud worden dat een boom een extra laag nodig heeft. Dit is dan niet doordat de boom zelf zwak is, maar dat de omstandigheden zo guur zijn. Verder kan het zijn dat een boom beschadigd is door toe doen van een externe factor. Hierdoor kan het zijn dat er een zwakke plek in het schors komt. Dit maakt dat een boom ook beschermt dient te worden anders kan het gebeuren dat de zwakke plek groter wordt en de boom ziek maakt. Twijfel je over je eigen boom? Neem dan vooral contact op met een hovenier in de buurt, die kan je zeker helpen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden