Haal meer uit je tuinhuis

Geplaatst op

Van alle kanten is de druk opgebouwd, vrouw, kinderen, buren en schoonfamilie. Op een gegeven moment is het zover en moet je eraan geloven. Er moet een tuinhuisje komen. Dat is handig voor de tuinspullen, fietsen en wat al niet meer.

 

Dit zal sommige lezers vast bekend in de oren klinken. Met een beetje geluk heb je genoeg ruimte en budget voor een exemplaar met een kleine veranda of overkapping. Maar vaak wordt het een standaard huisje bij de bouwmarkt vandaan. Het huisje wordt in een zaterdag in elkaar gezet, spullen erin en klaar.

 

Veel mensen houden het hierbij. Er wordt bijvoorbeeld geen electra en verlichting aangelegd.

Het kan natuurlijk zo zijn er geen mogelijkheid is om electra uit je woning te halen. Maar je hoort ook vaak “Het ingraven van die stugge buitenkabel is mij te veel werk” of “als de buitenkant van de stroomkabel kapot gaat krijg je kortsluiting”. Dit klopt natuurlijk allemaal, maar als je je over het graven heen kan zetten is er ook een andere oplossing.

 

Wat veel mensen niet weten is dat er een zogenaamde kabelbeschermingsbuis met trekkoord is. Deze flexibele buis is eenvoudig uit te rollen boven de geul die je hebt gegraven.

Wanneer de buis in de geul ligt is hij met een breekmesje af te snijden op de juiste lengte.

 

Je kunt de stroomkabel aan het trekkoord vastmaken en zo door de beschermingsbuis trekken. Als je meerdere kabels wilt trekken is het handig om dit in één keer te doen. Want als je toch bezig bent kun je ook meteen een internetkabel naar het tuinhuisje brengen. Dan kan je met een bekabeld accesspoint de Wifi dekking in de tuin meteen verbeteren.

 

Zorg er wel voor dat het echte aansluiten en installeren wordt gedaan door een erkende installateur.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden