Gepolierde beton terras voordelen en nadelen

Geplaatst op

Steeds meer mensen kiezen voor een gepolierde beton terras of voor gietvloeren in zaandam. Dat is niet zo verbazingwekkend omdat er behoorlijk wat voordelen zijn ten opzichte van tegels, stenen of een terras van hout. Maar zijn er ook nadelen bij een gepolierde beton terras waar men rekening mee moet houden? We zetten de drie grootste voordelen en nadelen van gepolierde beton naast elkaar.

 

Voordeel: Gepolierde beton terras is naadloos

Zonder naden in het terras is er ook geen kans op onkruid of vuil dat in de voegen kan komen.

 

Nadeel: Mosvorming

Een gepolierde beton terras moet wel jaarlijks beschermd worden tegen mosvorming, dit kan het beton glad maken.

 

Voordeel: Maatwerk oplossing voor iedere tuin

Beton is vloeibaar en kan daarmee in iedere gewenste vorm worden gegoten met zelfs hoogteverschillen en afloop om water weg te laten lopen.

 

Nadeel: Geen reliëf

Niet iedereen vindt een compleet glad oppervlak even mooi. Dat hoeft overigens geen nadeel te zijn, het is namelijk mogelijk voegen te laten slijpen waarmee het effect van terrastegels zichtbaar wordt. Dit kunnen naast strakke lijnen ook meer organische vormen zijn.

 

Voordeel: Verschillende soorten afwerking

Bij gepolierde beton terras zou je wellicht een industriële uitstraling verwachten, maar niets is minder waar! Er zijn juist enorm veel mogelijkheden door kleur aan het beton toe te voegen en het oppervlak gladder of juist ruwer te maken.

 

Nadeel: Plaatsing vergt expertise

Met een houten vlonder of tegels kan een handig persoon zelf nog redelijk goede resultaten bereiken, bij een gepolierde beton terras is er toch echt vakwerk nodig. De kosten per vierkante meter vallen dan wellicht hoger uit, daar staat tegenover dat de levensduur erg lang zal zijn.

 

Conclusie

Drie voordelen en drie nadelen, toch lijken de voordelen van een gepolierde beton terras zwaarder te wegen dan de nadelen. Informeer bij de tuinarchitect naar de mogelijkheden en kies samen voor de juiste oplossing.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden