Een tuinkas, de investering waard

Geplaatst op

Wanneer je zelf je groenten, fruit en kruiden kweekt moet je wel zorgen voor de juiste omstandigheden zodat de plantjes goed kunnen groeien. Zo moet je er rekening mee houden dat de gewassen voldoende water en voedingsstoffen krijgen, ze in de juiste temperatuur staan en dat je insecten en vogels op afstand houdt. Er zijn natuurlijk wel wat trucjes om dit voorelkaar te krijgen, maar maak het jezelf gemakkelijk en schaf een tuinkas aan. Dit is even een investering, maar uiteindelijk heb je er zeker profijt van.

Optimale bescherming

Wanneer je een moestuin hebt, is het wel belangrijk dat je zorgt voor voldoende bescherming. De plantjes kunnen niet alleen beschadigen door een flinke storm, maar ook door insecten en vogels. Slakken lusten namelijk ook wel een hapje van de aardbeien in jouw tuin. Om dit tegen te gaan kan je eierschalen strooien of ze dronken voeren met bier. Maar dit is slechts een tijdelijke oplossing. Met een tuinkas ben je er zeker van dat de plantjes beschermd blijven tegen weer en wind en blijven insecten buiten de deur.

Onderhoud tuinkas

Normaliter ben je zeer weinig tijd kwijt aan het onderhoud van de tuinkas. Zorg wel dat de ramen goed schoon blijven. Het kan gebeuren dat door de warmte alg zich gaat vormen aan de binnenkant van de ramen en dit heeft natuurlijk een nadelig effect op de groei van de plantjes. Alg herken je aan de groene aanslag. Dit verwijder je eenvoudig met een sopje van zeep, spuit het vervolgens schoon met behulp van de tuinslang.

Verschillende modellen

Bij een tuinkas kopen denk je wellicht aan de variant in de vorm van een klein huisje. Maar er zijn nog veel meer andere modellen beschikbaar. Zo kan je ook een tuinkas aanschaffen die je binnen neer kan zetten als je geen tuin hebt. Bijvoorbeeld in de keuken van je flat. Houd je van een moderne inrichting? Dan is een tuinkas in de vorm van een iglo zeker een leuke optie voor jou. Deze iglo is niet alleen geschikt om je groenten, fruit en kruiden in te laten groeien ook is er genoeg ruimte om zelf plaats te nemen in deze kas. Zo kan jij ook optimaal genieten van het aangename klimaat van de kas.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden