Een kleine tuin die groot oogt, hoe doe je dat?

Geplaatst op

Niet iedereen heeft een grote tuin. Dat maakt niet uit, het is mogelijk een kleine tuin groter te laten lijken. Het betekent wel dat je de ruimte goed in moet delen en met een aantal dingen rekening kan houden als je wil dat je tuin groter oogt. Maak je geen zorgen, je hoeft geen optische illusionist te zijn. Met onze tips kan iedereen het voor elkaar krijgen, dus ook jij!

Een goede basis leggen

Wat betreft de bestrating van je tuin, is de gouden tip om te kiezen voor grote tegels. Het gebruiken van grote tegels zorgt voor een ruimtelijk effect. Hoe groter de tegels, hoe groter de tuin lijkt. Natuurlijk zijn tegels hartstikke zwaar en zijn deze lastiger te vervoeren. Een busje huren is een goede optie om al je benodigdheden voor je nieuwe tuin in te vervoeren.

Lichte kleuren

Wanneer je de muren of schutting een likje verf geeft in een lichte kleur, lijkt de tuin optisch een stuk groter. Wanneer je voor wit kiest, weet je zeker dat het bij al je andere materialen zal passen die je in je tuin gebruikt. Beperk het aantal kleuren dat je gebruikt tot maximaal 3!

Klein maar fijn, toch?

Niet alleen kleuren hebben invloed op hoe je tuin overkomt. Wanneer je een kleine ruimte in moet delen, ben je misschien snel geneigd om ook te kiezen voor kleine accessoires en planten.  Een gratis advies: je doet er juist verstandiger aan om te kiezen voor grote planten met een groot blad. Deze zorgen namelijk voor meer rust. Een hoop kleine plantjes zien er vaak rommelig uit. Je hebt wel een grote achterbak nodig om de planten in mee naar huis te nemen. Gelukkig bestaat er autoverhuur!

Fake it, ‘til you make it

Aan het format van je tuin, kun je nou eenmaal niks veranderen. Misschien klinkt het een beetje gek, maar door delen van je tuin als het ware ‘te verstoppen’, zorg je er juist voor dat de tuin groter lijkt. Het is wel belangrijk dat je een voorproefje geeft door de scheidingen te gebruiken met een doorkijk. Zo zorg je ervoor dat jouw tuingasten benieuwd zijn naar wat zich nog meer in de tuin bevindt en wek je de verwachting dat er nog heel veel te zien is. Je kunt je tuin bijvoorbeeld opdelen door middel van lage hagen of juist trellis. Wanneer je gebruik maakt van trellisschermen kun je deze extra laten opvallen door er klimop tegen te plaatsen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden