Een houten schutting in je tuin

Geplaatst op

Een schutting zorgt voor privacy, de meeste mensen vinden het niet prettig als andere mensen zomaar de tuin in kunnen kijken. Maar dit betekent niet dat je zomaar een schutting in je tuin moet plaatsen. Er komen namelijk nog wel een paar dingen kijken bij het kiezen van een goede schutting. Er zijn bijvoorbeeld kunststof schuttingen en schuttingen waar je planten tegenaan kunt laten groeien, maar toch blijft de houten schutting het populairst. Wij leggen je uit waarom houten schuttingen zo populair zijn.

Natuurlijke schutting

Als je voor een houten schutting kiest, geeft dit een erg natuurlijke uitstraling. Hout haalt namelijk de natuur nog extra je tuin in. Ook geeft hout een robuuste uitstraling. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een onbewerkte schutting te kiezen, zodat de schutting na verloop van tijd een mooi verweerde uitstraling krijgt. Ook zijn houten schuttingen vaak veel steviger dan bijvoorbeeld een kunststof schutting. Als je de schutting op een plek plaatst waar het hard waait, is het erg verstandig om voor een houten schutting te kiezen. Deze is namelijk zwaar en waait niet snel om.

 

 Houtsoorten

Als je op zoek bent naar een houten schutting is er veel keuze uit verschillende houtsoorten. Denk bijvoorbeeld aan eikenhout, vurenhout en hardhout. Het hout dat je kiest, dient bestand te zijn tegen weersomstandigheden. Lang niet al het hout is bruikbaar voor in de tuin. Grenen-, vuren- en hardhout zijn houtsoorten die uitermate geschikt zijn voor schuttingen. Hardhout gaat erg lang mee en heeft een mooie kleur, maar deze houtsoort is ook erg prijzig. Het verschil tussen grenen en vuren is niet groot. Vurenhout is wat donkerder en vuren bevat vaak fijne tekeningen in het hout. Welke houtsoort je kiest is simpelweg een kwestie van smaak.

Schilderen en decoraties ophangen

Als je de houten schutting zat bent, kun je deze erg gemakkelijk schilderen. Als je de natuurlijke uitstraling wilt houden, kun je kiezen voor een beits die de schutting deze uitstraling laat behouden. Als je de schutting liever in een bepaalde kleur wilt verven, kan dit natuurlijk ook. Een groot voordeel van de houten schutting is dat je deze erg gemakkelijk kunt decoreren. Je kunt bijvoorbeeld een spijker in de schutting slaan en daar bijvoorbeeld een vogelhuisje aan hangen. Maar ook plantenbakken zijn eenvoudig aan de schutting vast te maken. Zo fleur je de schutting een beetje op.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden