Een gietvloer in je tuin, kan dat?

Geplaatst op

Wanneer je een gietvloer wilt laten leggen, dan is dit een specialistisch werkje waar je echt een professional voor zou moeten inhuren om het helemaal perfect te krijgen. Natuurlijk, je kunt zelf ook een heleboel doen, zeker als je handig bent, maar onze ervaring leert dat een expert in de arm nemen toch excellentere resultaten met zich meebrengt. Tegenwoordig zijn gietvloeren erg populair voor in huis, maar is het ook mogelijk om ze in de tuin te laten leggen? We nemen het in deze blog met je door, lees dus snel verder. 

Een gietvloer in de tuin

Veel mensen denken dat een gietvloer alleen toe te passen is in een woonkamer of andere kamer in het huis. Dit is niet correct. En vloer van dit type kan ook buiten in tuin gerealiseerd worden. Het is een zeer sterke en slijtvaste vloer die veel eigenschappen heeft die perfect passen in de context van de tuin. Wel is het zaak om de vloer te leggen wanneer het droog is. Wanneer je niet zeker weet of het gedurende bijvoorbeeld een aantal dagen droog blijft, dan is het slim om een tijdelijke overkapping te maken waardoor de vloer niet nat kan worden. Deze moet namelijk wel drogen nadat hij gegoten is. 

Een gietvloer in het tuinhuis of serre

Natuurlijk is het prachtig om een gietvloer buiten te hebben en te genieten van alle eigenschappen die de vloer je brengt. Daarnaast is het ook mogelijk een gietvloer in een tuinhuis te plaatsen. Dit is dan namelijk erg goed te combineren met bijvoorbeeld vloerverwarming. Ook in het tuinhuis is de vloer op zijn plaats, want je kunt er heel mooi een interieur op bouwen. De gietvloer is in dit geval dus echt de basis van een modern interieur met bijvoorbeeld een industriële of Scandinavische stijl. En heb je plannen voor een serre, dan is deze vloer ook echt een aanrader.

Gerelateerde berichten

Wat doet een hovenier Eindhoven zoal?

Een hovenier is een professional die zich bezighoudt met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen, parken en andere groene ruimtes....

Lees meer

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden