De voordelen van kunstgras

Geplaatst op

Kunstgras is de laatste tijd regelmatig negatief in het nieuws geweest. Zo zouden de korreltjes kankerverwekkend zijn. Verschillende erkende instanties hebben hier onderzoek naar gedaan en tot dus ver is hier geen enkel bewijs voor gevonden. Het gebruik van kunstgras is dus gewoon veilig. Bovendien heeft kunstgras verschillende voordelen ten opzichte van echt gras.

Nooit meer maaien

Laten we gelijk beginnen met het belangrijkste voordeel van kunstgras ten opzichte van echt gras. Met kunstgras hoeft je nooit meer te maaien. Vrijwel iedereen heeft een hekel aan grasmaaien, zeker als het om een groot gazon gaat. Wanneer je het echter niet regelmatig doet wordt het gras al snel te hoog en komt er allerlei onkruid in te staan. In dat geval is maaien vaak geen optie meer en moet het hele veld met de hand geknipt worden. Een klus die nog veel meer tijd in beslag neemt.

Altijd Groen, in elk seizoen

Elke tuin heeft wel hoeken waar weinig zon komt. Echt gras zal daar nooit mooi groen worden, maar kunstgras van kunstgras-grastapijt.nl is in elke hoek van de tuin, het hele jaar door, prachtig groen. Met kunstgras hoef je in een natte zomer bovendien niet bang te zijn dat je gras zal verrotten. Met echt gras loop je het risico dat het niet meer wil groeien en dat je alle graszoden moet vervangen. Met kunstgras hoef je je hier geen zorgen meer over te maken.

Geschikt voor een dakterras en balkon

Met kunstgras kun je op elk dakterras en op elk balkon een prachtig, fris, groen tapijt creëren. Je kunt er ook een veilige speelplek mee maken voor je baby of peuter. Een speeltoestel of een zwembadje kan zonder enige problemen op een gazon van kunstgras worden geplaatst. Een ondergrond van kunstgras staat niet alleen fleurig, het zorgt er ook voor dat je kind zich niet ernstig bezeerd als het valt. Kunstgras is ontzettend veelzijdig en geschikt voor allerlei situaties. Je vindt het daarom niet alleen op sportvelden, maar ook in particuliere tuinen.

Meer info: Tuinenkunstgras.nl

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden