De voordelen van een houtkachel

Geplaatst op

Houtkachels hebben veel voordelen ten opzichte van andere type kachels. Alhoewel een houtkachel meer onderhoud nodig heeft en acties vraagt dan een centrale verwarming, zijn ze nog steeds populair in Nederland. In deze blog geven we een aantal voordelen van houtkachels, waardoor je nog beter snapt waarom houtkachels populair blijven.

Houtkachels verhogen de sfeer

Een houtkachel in huis is echt sfeer verhogend. De geur van hout, de intense warmte en de bewegende vlammen, vooral in de koude winteravonden als het al gauw donker is buiten geven houtkachels een warme sfeer in huis. Naast het verhogen van de sfeer zorgen houtkachels er ook voor dat het snel opwarmt in huis.

Houtkachels hebben een hoog rendement

Een houtkachel levert veel warmte op, terwijl het relatief weinig brandstof kost. Dit hoge rendement komt doordat er weinig warmte door de schoorsteen naar buiten ontsnapt. Moderne houtkachels kunnen een rendement tot wel ongeveer 75% halen. Het hout voor in de kachel is ook niet duur. Je kunt het hout kopen of zelf verzamelen. Als je het zelf hakt en sprokkelt is het nog voordeliger.

Hout en houtkachels relatief goedkoop

Zowel de kachel zelf als het hout is relatief goedkoop. Een houtkachel is bijvoorbeeld veel goedkoper dan een gashaard. Daarnaast is het hout zelf ook relatief voordelig. Dit is zeker het geval bij een houtkachel, aangezien deze minder houd nodig heeft dan een open haard. Het is wel belangrijk dat je hout stookt en niet bijvoorbeeld papier of karton. Het stoken van karton of papier levert namelijk erg veel as en rook op, iets waar je niet op zit te wachten thuis.

Houtkachels zijn steeds moderner

De houtkachels van tegenwoordig zijn steeds moderner. Ze zorgen voor minder rookoverlast en zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen en maten. Bekijk alle houtkachels eens en laat je informeren over welk type het beste in je woning past.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden