De unieke kracht van de meidoorn

Geplaatst op

Misschien ben je van plan om binnenkort jouw tuin compleet te veranderen of heb je ergens een open plek in jouw tuin, waar je opvulling voor zoekt. Het is zeker de moeite waard om in jouw keuze de prachtige meidoorn in jouw tuin mee te nemen. De meidoorn is een prachtige plant met een aantal bijzondere eigenschappen, die ervoor zorgen dat jij een levendige, stralende tuin creëert.

De kenmerken van de meidoorn

De meidoorn is een prachtige plant waarmee je een hele mooie haag kan maken. De meidoorn kan zelfs uitgroeien tot een middelgrote boom. De meidoorn is afkomstig uit de rozenfamilie, wat terug te zien is aan de doornen op de takken. Deze doornen maken de meidoorn tot een geschikte plant om te gebruiken als erfafscheiding. De takken van de meidoorn zijn hard en het hout van de meidoorn heeft een fijne structuur en is daarnaast slijtvast. Dat maakt meidoornhout uiterst geschikt voor houtdraaiwerk en houtsnijwerk. De meidoorn is onderverdeeld in twee soorten: de eenstijlige meidoorn en de tweestijlige meidoorn. De tweestijlige meidoorn dankt zijn naam aan het feit dat de bloemen van deze meidoorn twee tot drie verschillende stijlen kennen. De meidoorn kent een prachtige bloei. De witte bloesem van de boom kan de hele boom bedekken en ervoor zorgen dat er een prachtige witte boom of een geheel witte heg in jouw tuin staat. Na de bloesem vormen zich eetbare vruchten aan de boom, waar vogels en andere dieren dol op zijn. Ben jij een vogelliefhebber? Dan is het zeker aan te raden om een meidoorn in jouw tuin te laten plaatsen. Vogels zijn niet alleen dol op de vruchten van de meidoorn, ze bouwen ook graag een nestje in de struiken en in de bomen van de meidoorn. De meidoorn als boom kan maximaal 10 meter hoog worden, maar dat is alleen in uitzonderlijke gevallen. Meestal wordt een meidoornboom ongeveer 4,5 meter hoog. De meidoorn kent een levensverwachting die langer is dan 100 jaar.

De meidoorn in jouw tuin

Een meidoorn kent veel bijzondere eigenschappen. Zijn prachtige bloesem en zijn lange levensduur maken hem tot een plant waar je jarenlang van kan genieten. Een meidoorn kopen en laten planten garandeert jou elk jaar een prachtige, bloeiende tuin.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden